Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Η δίκη της Χρυσής Αυγής: Πρώτο στο σκαμνί το τάγμα εφόδου Νίκαιας

Ολοκληρώθηκε στις 18/6 (362η συνεδρίαση) η κατάθεση του τελευταίου μάρτυρα υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής γενικά, Δ. Βλαχόπουλου. Είναι μόλις ο 69ος μάρτυρας υπεράσπισης που κατέθεσε από τους 265 δηλωμένους. Αμέσως μετά ακολούθησαν σύντομοι σχολιασμοί από την πολιτική αγωγή, στους οποίους οι συνήγοροι συνόψισαν την αδυναμία της οργάνωσης να παρουσιάσει στο δικαστήριο μια άλλη εκδοχή των γεγονότων και τα επιπλέον ενοχοποιητικά στοιχεία που κατάφερε το δικαστήριο να αποκομίσει.

Η Χ. Παπαδοπούλου από την πολιτική αγωγή της οικογένειας Φύσσα τόνισε τις τρομερές αντιφάσεις και τα κενά των καταθέσεων, όσον αφορά την ύπαρξη καταστατικού, το πότε ενημερώθηκε ο Μιχαλολιάκος για τη δολοφονία, το αν διαγράφτηκε ο Πατέλης και πολλά άλλα ζητήματα. Ο Θ. Καμπαγιάννης από την πολιτική αγωγή των Αιγύπτιων αλιεργατών υπογράμμισε τα νέα στοιχεία, όπως η γνώση του Λαγού για την επικείμενη επίθεση στον Φύσσα, η παρουσία του Πατέλη και Κασιδιάρη στη Μεσογείων την επόμενη μέρα της δολοφονίας, η διάρκεια του τάγματος εφόδου της Νίκαιας που είχε κάνει και την επίθεση στο Συνεργείο κ.α. Ο Θ. Θεοδωρόπουλος από την πολιτική αγωγή των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ επισήμανε ότι εκτός του ότι κατέθεσε μόλις το 26% των μαρτύρων υπεράσπισης, με το «δε θυμάμαι» και «δεν έπεσε στην αντίληψή μου» δεν αποδόμησαν το κατηγορητήριο. Η πλήρης άρνηση των φίλων και συγγενών των φυσικών αυτουργών οποιασδήποτε σχέσης με τη ΧΑ, τόνισε, δείχνει ότι οι μάρτυρες θεωρούν ενοχοποιητική μια τέτοια σχέση.

Στις 20/6 στο Εφετείο θα ολοκληρωθεί ο σχολιασμός των μαρτύρων και από την υπεράσπιση. Το δικαστήριο έχει καλέσει τους 18 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που θα αρχίσουν τις απολογίες αμέσως μετά.


Επόμενες δικάσιμοι

20/6, 24/6, 25/6, 26/6, 27/6 και 28/6 
στο Εφετείο.
21/6 στον Κορυδαλλό.