Την Πέμπτη 16/1 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση των εργαζόμενων στον ΑΑΔΕ έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Η κινητοποίηση που καλούσε το “Συντονιστικό Μισθολογικής Εξομοίωσης ΑΑΔΕ και ΥΠΟΙΚ” ανάγκασε τον Σταϊκούρα να δεχτεί αντιπροσωπεία των εργαζόμενων και να μιλήσει μαζί τους.
“Η προσπάθεια που γίνεται είναι να εξομοιωθούν οι μισθοί των νεώτερων εργαζόμενων με των παλαιοτέρων, με τη λήψη της προσωπικής διαφοράς η οποία δεν δίνεται στους νεοεισερχόμενους. Αυτό υποκρύπτει το μεγάλο ζήτημα του ειδικού μισθολόγιου που ευαγγελίζεται ο διοικητής Πιτσιλής και βρίσκεται σε ευθυγράμμιση με τον υπουργό Σταϊκούρα. Και βεβαίως υποκρύπτει την αξιολόγηση που είναι πάγια προσπάθεια της κυβέρνησης για την ΑΑΔΕ”, ανέφερε στην ΕΑ ο Γρηγόρης Κακιούζης, μέλος του Συντονιστικού Μισθολογικής εξομοίωσης ΑΑΔΕ και ΥΠΟΙΚ.
“Στη συνάντηση με τον Σταϊκούρα ο υπουργός της ΝΔ μπορεί να υποσχέθηκε πως θα κοιτάξει να δώσει και στους νεότερους την προσωπική διαφορά, όμως τελικά έδειξε το σκληρό του πρόσωπο και προσπάθησε να μας φοβίσει λέγοντας πως η αξιολόγηση θα περάσει θέλουμε δεν θέλουμε. Όμως η πραγματικότητα είναι πως σε ποσοστά που φτάνουν μέχρι και το 80% οι συνάδελφοι, νέοι και παλιοί συμμετέχουν στην αποχή. Εμείς κρατάμε μικρό καλάθι για τις υποσχέσεις του και είμαστε στις μύτες των ποδιών μας για τις απειλές της αξιολόγησης”, εξήγησε στην ΕΑ ο Νίκος Τουρνάς, μέλος του Συντονιστικού και μέλος του ΔΣ Συλλόγου εργαζομένων ΓΓΔΕ.

