Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δικαιώθηκαν Ναζίμ και Μοντασέρ

Ν. Μαχμούντ, Θ. Καμπαγιάννης, Μ. Αλί

Μετά από 8 χρόνια μάχης, αθωώθηκαν στις 24/6, από το Α' Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών, ο Ναζίμ Μαχμούντ και ο Μοντασέρ Αλί που κατηγορούνταν για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και αντίσταση κατά της αρχής μετά από ρατσιστική επίθεση που είχαν δεχτεί στο σπίτι τους στο Περιστέρι τον Ιούλιο του 2012. Ήταν η περίοδος που ο Δένδιας είχε μόλις εξαπολύσει τον Ξένιο Δία, νομιμοποιώντας τη φασιστική βία των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Οι θύτες παριστάνοντας τα θύματα, είχαν καταθέσει μηνύσεις σε βάρος των Πακιστανών που δέχθηκαν επίθεση μέσα στο σπίτι τους. Η δε στοχοποίηση του Ναζίμ Μαχμούντ, μέλους της ΚΕΕΡΦΑ, της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και του ΣΕΚ στο Περιστέρι δεν ήταν τυχαία. Όταν ο Ναζίμ Μαχμούτ είχε βρει το θάρρος και είχε καταγγείλει αυτή τη συνεργασία σε ζωντανή συνέντευξή του στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη στην ΕΡΤ, οι δημοσιογράφοι αυτοί απολύθηκαν.

Την Κυριακή 28/6 μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας και της ΚΕΕΡΦΑ γιόρτασαν και τη δικαστική αυτή νίκη. Εκεί ο Ναζίμ είπε: “Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν, έναν μετανάστη που δεν είχα όνομα και μου δώσατε ένα όνομα. Κάθε μετανάστης ή ντόπιος που έχει κάποιο πρόβλημα είτε με τον ρατσισμό είτε με τον φασισμό, θα είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί. Και στους μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά να δοθούν χαρτιά, να ανοίξουν τα σύνορα και να κλείσουν τα στρατόπεδα -σε αυτά όλα θέλω να είμαστε μαζί”. Ο Θ. Καμπαγιάννης, ένας από τους δικηγόρους τους, τόνισε επίσης πόσο σημαντική ήταν η αλληλεγγύη που είχαν τα θύματα της επίθεσης από την γειτονιά τους, από κατοίκους της περιοχής που κατέθεσαν υπέρ των Πακιστανών και δεν άφησαν τα ψέματα να περάσουν.