Ιδέες
Ηράκλειο: Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Παπαδάκη 3/7

3/7, Παρουσίαση του βιβλίου του Κ.Παπαδάκη στο Ηράκλειο Κρήτης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Την Παρασκευή 3/7 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ηράκλειο εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Παπαδάκη. Μια εκδήλωση που την οργάνωση ανέλαβε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε στήριξη των ενώσεων θυμάτων του ολοκαυτώματος Βιάννου, Δαμάστας και Σοκαρά.  

Με ένα πλούσιο πάνελ ομιλητών, που πέρα από τον συγγραφέα, συμμετείχαν οι Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής σύγχρονης ιστορίας στο ΑΠΘ, Παναγιώτης Γεωργούδης, δημοσιογράφος, Γιάννης Ξυλούρης, δικηγόρος, Μιχάλης Σαρχιανάκης, μέλος του δικηγορικού συλλόγου και εκπρόσωπος της Δικηγορικής Συσπείρωσης. 

Μεγάλη συμμετοχή από  κόσμο όλων των ηλικιών. Όλες οι εισηγήσεις είχαν  ενδιαφέρον τόσο από άποψη της ιστορίας, για την άνοδο του φασισμού στη δεκαετία του 30 αλλά και για την πορεία της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει αυτήν τη στιγμή. Ο Κ. Παπαδάκης έδωσε μια συμπυκνωμένη εικόνα της μάχης που δίνεται από τη μεριά της Πολιτικής Αγωγής μέσα και έξω από το δικαστήριο. 

Σαν τοπική ΚΕΕΡΦΑ τοποθετηθήκαμε για τις πρόσφατες πετυχημένες διαδηλώσεις που είχαμε στο Ηράκλειο αλλά και για τον παγκόσμιο ξεσηκωμό ενάντια στο ρατσισμό.

Ιωάννα Κτενιουδάκη