Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Η δίκη της Χ.Α: Aπεργία και διαδήλωση τη μέρα απόφασης

20/4/15, Απεργιακή διαδήλωση την πρώτη μέρα της δίκης στον Κορυδαλλό

Έφτασε η ώρα της αναγγελίας της ημερομηνίας στην οποία το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του για τη νεοναζιστική συμμορία στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης ολοκληρώνονται μέσα στη βδομάδα 31/8 – 4/9. 

Τα φαινόμενα διάλυσης της Χρυσής Αυγής που συνεχίστηκαν και μέσα στο καλοκαίρι δεν χωράνε κανένα απολύτως εφησυχασμό. Ο ρατσισμός συνεχίζει να είναι η επίσημη πολιτική της ΝΔ, η Αστυνομία συνεχίζει να δρα μαζί με τους φασίστες σε επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες όπως στο Τυμπάκι και στη Λέσβο – και αυτά τα δύο μαζί τους ξαναστρώνουν το έδαφος. Θα χρειαστεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τη μεριά του αντιφασιστικού κινήματος ώστε να μην πέσουν στα μαλακά, αλλά να καταδικαστούν παραδειγματικά και να μπουν φυλακή όλοι, και οι δολοφόνοι και η ηγεσία της Χρυσής Αυγής

Οι συνήγοροι υπεράσπισης στις αγορεύσεις τους επιμένουν στο ανέκδοτο της “πολιτικής σκευωρίας”.  Ο Ν. Μιχαλόλιας στις 28/8 περιορίστηκε στον ισχυρισμό ότι όλοι οι μάρτυρες είναι αναξιόπιστοι καθώς είναι ιδεολογικά και πολιτικά εχθροί της Χρυσής Αυγής. Εκτός των άλλων, στις αναφορές του, την “τιμητική” τους είχαν η ΚΕΕΡΦΑ και η Εργατική Αλληλεγγύη. Αναρωτήθηκε γιατί αποτέλεσε κορυφαίο στοιχείο της αποδεικτικής διαδικασίας η μαρτυρία του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, ο οποίος “κάνει πορεία με σημαίες και κοντάρια” ενώ αντίστοιχα για την Κατερίνα Θωίδου ανέφερε ότι ήταν δημοσιογράφος της Εργατικής Αλληλεγγύης και συγγραφέας του βιβλίου “Φάκελος ΧΑ” καθώς και ότι συμμετείχε σε κοινή συνέντευξη τύπου της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας. Στο μοτίβο περί σκευωρίας συνέχισε στις 31/8 και 1/9 ο Γ. Μιχαλόλιας. Ο επόμενος και τελευταίος συνήγορος υπεράσπισης θα είναι ο Τάκης Μιχαλόλιας ενώ οι συνεδριάσεις του δικαστηρίου θα είναι καθημερινές μέχρι την Παρασκευή 4/9.

Η ΚΕΕΡΦΑ παίρνει την πρωτοβουλία για οργάνωση πανεργατικής κινητοποίησης τη μέρα της απόφασης. Διακινεί κείμενο υπογραφών και ψήφισμα στα συνδικάτα και οργανώνει τοπικές εκδηλώσεις μέσα στο Σεπτέμβρη.

Το οργανωμένο εργατικό κίνημα δεν μπορεί να λείπει από εκείνη τη μέρα καθώς ήταν και συνεχίζει να είναι ο πρωταγωνιστής στη μάχη για την απομόνωση της Χρυσής Αυγής και στη μάχη ενάντια στο ρατσισμό. Δεν μπορούν να λείπουν οι εκπαιδευτικοί που έδωσαν αγώνες κόντρα στους Χρυσαυγίτες και τις κυβερνήσεις ενάντια στον αποκλεισμό των παιδιών των μεταναστών και των προσφύγων από τα σχολεία, οι νοσοκομειακοί που παλεύουν για πρόσβαση στην Υγεία για κάθε μετανάστη και απέκρουσαν χρυσαυγίτικες μεθοδεύσεις όπως αιμοδοσία μόνο για Έλληνες, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ που μποϊκόταραν την τηλεοπτική προβολή της Χρυσής Αυγής με στάσεις εργασίας.

 Παίρνουμε έμπνευση από το κίνημα Black Lives Matter στις ΗΠΑ που μετά και τον πισώπλατο πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ στο Γουισκόνσιν έχει προχωρήσει σε δεύτερο γύρο διαμαρτυριών και από την απεργία των αθλητών που έχουν σταματήσει τα πρωταθλήματα στην Αμερική. 

Παλεύουμε για μια καταδικαστική απόφαση αντίστοιχη με αυτήν που έβγαλε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας για τον Μπρέντον Τάραντ, ο οποίος καταδικάστηκε με ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά. Ο Τάραντ τον Μάρτη του 2019 σκότωσε 51 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 49 σε ένοπλη επίθεση σε Τζαμί στην πόλη Κράιστσερτς. Είχε ομολογήσει την ενοχή του για τις δολοφονίες, υποστηρίζοντας ανοιχτά την ανωτερότητα της λευκής φυλής. 

Ο Μιχαλολιάκος και ο λοιπός συρφετός δεν μοιράζονται μόνο την ίδια ιδεολογία με τον Νεοζηλανδό φασίστα, αλλά, επανδρώνοντας έναν ολόκληρο δολοφονικό μηχανισμό με τα τάγματα εφόδου, προχώρησαν σε  δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις. Αυτό που τους αξίζει είναι να μπουν βαθιά στη φυλακή.