Εργατικό κίνημα
10/12/20: Ημέρα δράσης στα νοσοκομεία

10/12, Άγιος Σάββας

Νέα μέρα δράσης πραγματοποίησαν στις 10/12 οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων διεκδικώντας ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας με μαζικές προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, χρηματοδότηση, μέτρα προστασίας, ένταξη στα ΒΑΕ, επίταξη της ιδιωτικής Υγείας.
 
Από νωρίς το πρωί μέχρι το μεσημέρι έγιναν συγκεντρώσεις σε δεκάδες νοσοκομεία, από υγειονομικούς και συμπαραστάτες. Ανάμεσα σε άλλα: Ευαγγελισμός (περισσότερες φωτο εδώ και βίντεο εδώ), ΛαϊκόΣωτηρίαΑμαλία ΦλέμινγκΝοσοκομείο ΒόλουΝοσοκομείο ΛάρισαςΝοσοκομείο ΡόδουΔρομοκαΐτειο, Αγία ΌλγαΝοσοκομείο Χανίων, ΚΑΤ, ΨΝΘ, Ασκληπιείο Βούλας (δείτε βίντεο με τον χαιρετισμό του Στέλιου Γιαννούλη, δασκάλου, ταμία του ΣΕΠΕ Γλυφάδας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης), Γενικό Κρατικό Νίκαιας (περισσότερες φωτο εδώ), Σωτηρία, Αττικό (δείτε βίντεο με τον χαιρετισμό του Κώστα Πολύδωρου, από το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας), Γεννηματάς (δείτε βίντεο με τον χαιρετισμό του Χρίστου Αργύρη, γιατρού στο ΓΝΑ Γεννηματάς, μέλους του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και του Συντονιστικού Νοσοκομείων), Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης (περισσότερες φωτο εδώ), Ερυθρός, Παίδων ΠεντέληςΔρομοκαΐτειοΠΑΓΝΗ. Μαζική κινητοποίηση έγινε και στο Νοσοκομείο Λάρισας, όπου ο τραυματιοφορέας Λάμπρος Τσαπαλής έχει κλείσει 9 ημέρες απεργία πείνας.
 
Άγιος Σάββας
 
Στο ογκολογικό νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" η μαζική συγκέντρωση έδωσε για μια ακόμη φορά απάντηση στις προσπάθειες της διοίκησης και του υπουργείου να επιτεθούν στα σωματεία και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που παλεύουν. Μετά την αποτυχία τρομοκράτησης με ΕΔΕ στους υγειονομικούς που νόσησαν από κορονοϊό, η 1η ΥΠΕ επιχειρεί την εκδικητική μετάθεση του Κ. Καταραχιά, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων, στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία. Δείτε εδώ την ομιλία του Κώστα Καταραχιά στη συγκέντρωση, εδώ τον χαιρετισμό του Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας με την "Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας", εδώ την ανακοίνωση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και εδώ το δελτίο τύπου της ΕΙΝΑΠ. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου "Ο Άγιος Σάββας" καλεί σε συνέχιση των κινητοποιήσεων, σε απεργία στις 15/12 και απεργιακή συγκέντρωση στις 12.00 στην πλ. Κλαυθμώνος ενάντια στον προϋπολογισμό.