Καταστολή
ΣΕΚ στις Σχολές: Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές μας

Η δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από τη κυβέρνηση έχει σημάνει εκατοντάδες νεκρούς. Δεν έχει ενισχύσει τη δημόσια υγεία, δεν έχει επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές δεν έχει κάνει μαζικές προσλήψεις, το αντίθετο φέρνει νέα μείωση για την υγεία στον προυπολογισμό για το 2021. Χρησιμοποιεί την πανδημία εργαλειακά για να τσακίσει ελευθερίες και δικαιώματα που η εργατική τάξη και η νεολαία εξασφάλισαν με αγώνες χρησιμοποιώντας τη καταστολή στο όνομα της δημόσιας υγείας.
 
Αυτό που φοβάται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι οι μαζικές απεργίες, οι φοιτητικές καταλήψεις και συνολικά οι αγώνες εργαζόμενων και νεολαίας γιατί έχουν δείξει πως μπορούν να νικάνε.
 
Λεφτά δεν υπάρχουν για την υγεία και την παιδεία αλλά υπάρχουν για την ίδρυση νέου πανεπιστημιακού σώματος στην αστυνομία, μηχανάκια, εξοπλισμό και προσλήψεις για τους μπάτσους.
 
Στις 8 Δεκέμβρη η Κεραμέως, ο Χρυσοχοΐδης, η ΠΟΣΔΕΠ και η ΕΘΑΑΕ συνεδρίασαν για την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Έχουν προαναγγελθεί προσλήψεις 1.000 αστυνομικών ( με προτεραιότητα τις σχολές του κέντρου και για 26 ιδρύματα ) που θα υπάγονται στην ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται να αυξηθούν στη συνέχεια. Μάλιστα θα μπορούν να καλούν αυτεπάγγελτα άλλες αστυνομικές δυνάμεις.
 
Προβλέπει επίσης ενιαίο πειθαρχικό δίκαιο για τα πανεπιστήμια. Δηλαδή την επέμβαση όχι μόνο σε περιστατικά βίας αλλά μέχρι και νομικές κυρώσεις για την αντιγραφή στην εξεταστική και οτιδήποτε θεωρείται έξω από τα στενά ακαδημαικά πλαίσια.
 
Έρχεται ακόμα να υλοποιήσει τον διακαή πόθο της κυβέρνησης για τον έλεγχο εισόδου στα πανεπιστήμια με κάρτα εισόδου των φοιτητών και face control. Με αυτούς τους τρόπους η κυβέρνηση ξεφεύγει από το πλαίσιο του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων που θα πρέπει να υπάγεται και να αναφέρεται στο πρυτανικό συμβούλιο.
 
Τα κονδύλια για τις σχολές μειώνονται κατά 7,7%. Οι σχολές μας είναι κλειστές επειδή δεν διορίζουν καθηγητές για να κάνουμε μάθημα με μικρότερα τμήματα, δεν προσλαμβάνουν καθαριστές και δεν επιτάσσουν κτίρια για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια με ασφάλεια αλλά τα χρήματα περισσεύουν για να προσλάβουν 2.000 μπάτσους. Περνάνε μέτρα πίσω από τη πλάτη των φοιτητών με κλειστές σχολές για να περιορίσουν τις αντιστάσεις.
 
Ηίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας συγκαταλέγεται στις δολοφονικές επιλογές της κυβέρνησης. Φέρνουν στη βουλή τον προυπολογισμό για το 2021 που είναι ένα τεράστιο τσεκούρι στις ανάγκες μας. 550.000.000€ μείωση στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία εν μέσω πανδημίας και 1,6 δις. επιπλέον για τις πολεμικές δαπάνες και τους εξοπλισμούς. Αυτή είναι η ατζέντα της ΝΔ που βάζει τα κέρδη των καπιταλιστών πάνω από τις ανάγκες των εργατών και της νεολαίας.
 
Η κυβέρνηση θέλει να χτυπήσει τη πολιτικοποίηση και τους αγώνες στις σχολές. Διαχρονικά τα πανεπιστήμια, οι αγώνες των φοιτητικών συλλόγων, η ριζοσπαστικοποίηση της νεολαίας αποτελούσαν τεράστιο εμπόδιο στις επιδιώξεις των κυβερνήσεων. Όχι μόνο γιατί το φοιτητικό κίνημα μπλόκαρε με αυτά που επιδιώκει να χτυπήσει η κυβέρνηση δηλαδή τις γενικές συνελεύσεις, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις την ιδιωτικοποίηση των σχολών και το τσάκισμα των φοιτητικών δικαιωμάτων αλλά και γιατί η ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι το φοιτητικό κίνημα έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις μάχες. Από τη σύνδεση με το εργατικό κίνημα που παλεύει για τις ανάγκες μας , μέχρι τη μάχη ενάντια στον σεξισμό, ενάντια στον ρατσισμό και τους φασίστες, τη καταδίκη των νεοναζί κ.α.
 
Οι σχολές κουβαλάνε τη κληρονομιά του Πολυτεχνείου, την παράδοση των καταλήψεων και αποτελούν κέντρα αγώνα για όλη την κοινωνία. Φοβούνται αυτή τη δύναμη η οποία παραμένει ζωντανή, μπορεί να νικάει και να σπάει απαγορεύσεις όπως στις 17 Νοέμβρη, στην απεργία στις 26 Νοέμβρη και στις 6 Δεκέμβρη στην επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου.
 
Το κίνημα της νεολαίας και των εργαζόμενων έχει τη δύναμη να τους χαλάσει τα σχέδια!
Λεφτά για την υγεία και τη παιδεία, όχι για τον πόλεμο και την αστυνομία.
 
Ανακοίνωση του ΣΕΚ στις Σχολές