Εργατικό κίνημα
Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης: Ανακοίνωση 11/12/2020

Ανακοίνωση 11/12/2020

Μετά την επιτυχία της ημέρας Δράσης στην Υγεία στις 10 Δεκέμβρη
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Απεργιακή Συγκέντρωση 12 μεσημέρι στην Πλατεία Κλαυθμώνος

 

 Το Συντονιστικό των Νοσοκομείων και ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης χαιρετίζουν την μεγάλη επιτυχία των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν στις πύλες των Νοσοκομείων την Πέμπτη 10 Δεκέμβρη μετά από κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ.

 Από το πρωί της Πέμπτης, σε δεκάδες νοσοκομεία και δομές Υγείας, σε όλες τις πόλεις, παρά τη βροχή, χιλιάδες υγειονομικοί βγήκαν στις πύλες με πανό, με ντουντούκες. Από την Θεσσαλονίκη μέχρι τη Σάμο και από τα Χανιά και την Ικαρία μέχρι τη Λάρισα, οι εργαζόμενοι στην Υγεία διαδήλωσαν ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης για την Πανδημία, απαιτώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία, μέτρα ατομικής προστασίας, κρατικοποίηση των ιδιωτικών δομών Υγείας. 

 Στο πλευρό τους βρέθηκαν δεκάδες συνδικάτα από την εκπαίδευση αλλά και πολλούς ακόμη χώρους, συλλογικότητες, μαζικοί φορείς, και αγωνιστές, στέλνοντας  μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα των Υγειονομικών. Ένωσαν  και την δική τους φωνή δίνοντας μεγαλύτερη δύναμη στα αιτήματα των εργαζόμενων της Υγείας. 

 Με αυτόν τον τρόπο σε πολλά νοσοκομεία, οι κινητοποιήσεις των Υγειονομικών μετατράπηκαν σε εκδηλώσεις οργής συνολικά ενάντια στον προϋπολογισμό του Μητσοτάκη που μειώνει  κατά 550 εκατ. τις δαπάνες για τη Δημόσια Υγεία. Ένας ένας, οι ομιλητές από τις ντουντούκες κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική  για την υγεία και έβαλαν επόμενο σταθμό, την 15 Δεκέμβρη, ημέρα που ο προϋπολογισμός ψηφίζεται στη βουλή. 

 Ήδη μια σειρά σωματεία των νοσοκομείων, ανάμεσα τους ο Άγιος Σάββας, το Κρατικό της Νίκαιας, το Αμαλία Φλέμινγκ, το Λαϊκό, καλούν σε απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Δεκέμβρη και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στο πλευρό τους δήλωσαν ότι θα βρεθούν και πολλοί σύλλογοι εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και δεκάδες ακόμη σωματεία και συλλογικότητες που συνεδριάζουν για να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις. Αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν πανελλαδικά σε όλες τις  πόλεις. Τώρα είναι η ώρα η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΝΓΕ, ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα να καλέσουν σε απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Δεκέμβρη. Ο προϋπολογισμός είναι μια μάχη που αφορά όλη την εργατική τάξη, κόβει από τις δαπάνες για Υγεία, Παιδεία, κοινωνική ασφάλισης και συντάξεις και τα δίνει στους εξοπλισμούς και τους πλούσιους. Γι ’αυτό  και όλοι μαζί ενωμένοι θα απαντήσουμε. 

 Οι εργαζόμενοι δείξαμε την δύναμη μας, παρά τις προσπάθειες του Χρυσοχοΐδη να τρομοκρατήσει τους διαδηλωτές και τους απεργούς. Τρίψαμε στα μούτρα του τις απαγορεύσεις του Πολυτεχνείου. Στις 26 Νοέμβρη οργανώσαμε μια πετυχημένη πανεργατική απεργία. Στις 6 Δεκέμβρη για μια ακόμη φορά κάναμε κουρελόχαρτο τις απαγορεύσεις του Χρυσοχοίδη. Συνεχίζουμε σε αυτόν τον δρόμο!

 Το Συντονιστικό Νοσοκομείων και ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την μαζική εργατική απάντηση στις 15 Δεκέμβρη, για να μην περάσει ο προϋπολογισμός του θανάτου και της καταστροφής και σας καλούν να δώσουμε αυτήν τη μάχη μαζί.