Καταπίεση και απελευθέρωση
Οι γυναίκες αποφασίζουν για τις εκτρώσεις κ. Κυμπουρόπουλε

11/12/20, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή. Διαδηλώτριες πανηγυρίζουν για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων. Φωτό: Ρ. Σέμιντ (AFP).

Η Νέα Δημοκρατία επανέρχεται στην επίθεσή της στο δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση, αυτή τη φορά με τον ευρωβουλευτή της, Σ. Κυμπουρόπουλο, να ψηφίζει υπέρ σε ψήφισμα για στην προστασία του αγέννητου παιδιού από τη στιγμή της σύλληψης, δηλαδή κατά της άμβλωσης. 

Μετά την κατακραυγή η Νέα Δημοκρατία έβγαλε μια υποκριτική ανακοίνωση με την οποία κράτησε αποστάσεις από την ψήφο του Κυμπουρόπουλου. Βέβαια μόλις πέρσι ο Α. Γεωργιάδης έλεγε μπράβο για την προκλητική καμπάνια “Αφήστε με να ζήσω” που αναρτήθηκε σε σταθμούς του Μετρό. Αναφέρει μάλιστα ότι “το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες” ενώ η πραγματικότητα είναι ότι η πρόσβαση στην δωρεάν και ασφαλή άμβλωση δεν υπάρχει.

Ο ίδιος ο Κυμπουρόπουλος αναγκάστηκε να προσπαθήσει να τα μαζέψει, λέγοντας ότι ήθελε “απλά” να μιλήσουμε και εκ μέρος αυτού του παιδιού που δεν μπορεί να μιλήσει, χωρίς να είναι ενάντια στο δικαίωμα στην έκτρωση -πράγμα οξύμωρο. Πρόσθεσε επίσης το εξοργιστικό: “αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος θα με σκότωνε ή όχι;” Με αυτή τη φράση προσπάθησε να εκβιάσει συναισθηματικά. Λες και αυτό που δημιουργεί τον προβληματισμό στους υποψήφιους γονείς είναι κάτι άλλο από τις σκληρές συνθήκες επιβίωσης και ανατροφής των παιδιών, πόσο μάλλον των ανάπηρων παιδιών. Δηλαδή οι ίδιες οι πολιτικές του κόμματος του Κυμπουρόπουλου, που έχουν κάνει τις σχετικές υπηρεσίες ακραία υποστελεχωμένες και έτοιμες να διαλυθούν.