Καταπίεση και απελευθέρωση
Έρευνα της "Εναλλακτικής Παρέμβασης": Το #Μetoo στους δικηγόρους

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα με πρωτοβουλία της “Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής” για ένα #metoo στον κλάδο των δικηγόρων. Μετά τη διακίνηση ερωτηματολογίου σε συναδέλφισσες και συνάδελφους, η “Εναλλακτική Παρέμβαση” παρουσίασε τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις απαντήσεις πάνω από 600 δικηγόρων. Πάνω από 61% έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή βαρύτερο περιστατικό στο πλαίσιο της δουλειάς τους ως δικηγόροι.

Όπως αναφέρει η “Εναλλακτική Παρέμβαση” στην ανακοίνωσή της: “Το 45% αναφέρουν ότι το περιστατικό συνέβη στο πλαίσιο σταθερής έμμισθης συνεργασίας με δικηγόρο, ενώ το 70% δηλώνουν ότι γνωρίζουν αντίστοιχο περιστατικό που αφορά άλλον/η συνάδελφο που υπέστη τέτοια συμπεριφορά στο πλαίσιο έμμισθης συνεργασίας με δικηγόρο. Η πλειοψηφία των δραστών αναφέρεται ότι ήταν εργοδότες-δικηγόροι.

Η χρήση σεξιστικής γλώσσας/λεκτική υποτίμηση και η σεξουαλική παρενόχληση αποτελούν την πλειοψηφία των αναφερόμενων περιστατικών, τα οποία τοποθετούνται χρονικά στην περίοδο των τελευταίων πέντε ετών σε ποσοστό 57%. Είναι χαρακτηριστικό ότι ποσοστό άνω του 80% δηλώνουν ότι δεν θα αισθάνονταν ασφαλείς να καταγγείλουν τέτοιο περιστατικό είτε στο Πειθαρχικό όργανο του Δικηγορικού Συλλόγου, είτε στην Αστυνομία. Μόλις 2,3% των περιπτώσεων έχουν καταγγελθεί σε κάποια Αρχή και στο 1% των περιπτώσεων υπήρξε καταλογισμός πειθαρχικής και ποινικής ευθύνης στον δράστη”.

Στους λόγους για τους οποίους τα θύματα διστάζουν να καταγγείλουν, αναφέρονται ανάμεσα σε άλλα: ο φόβος ότι αυτό θα επηρεάσει την επαγγελματική εξέλιξη, η έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων, ο φόβος μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση, ο φόβος του στιγματισμού. Όσον αφορά στην αντιμετώπιση, “οι περισσότερες προτάσεις αφορούν τη λειτουργία του Πειθαρχικού Οργάνου του ΔΣΑ ή και πρόταση για σύσταση άλλου οργάνου ειδικά για τέτοιες καταγγελίες, αλλά και τον έλεγχο των εργασιακών συνθηκών των δικηγόρων-εμμίσθων συνεργατών”.

Η “Εναλλακτική Παρέμβαση” μέσα από την ανακοίνωσή της καλεί τον ΔΣΑ να λάβει μέτρα, τόσο για την εξέταση των καταγγελιών με τρόπο που να διευκολύνει τα θύματα, όσο και για τη συνολικότερη αντιμετώπιση του σεξιστικού λόγου, των σεξιστικών συμπεριφορών, καθώς και για την τήρηση των υποχρεώσεων των εργοδοτών, η οποία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση “είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προστασία των συναδέλφων/φισσών από τέτοιες συμπεριφορές”.