Καταστολή
Επιβεβαιώνεται η αυθαιρεσία των αστυνομικών αρχών στο ΕΜΠΡΟΣ

10/6, Πανεργατική απεργία στην Αθήνα. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Την αυθαιρεσία των αστυνομικών αρχών και του Υπουργείου Προ. Πο. στην περίπτωση της προσπάθειας σφραγίσματος του Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ, επιβεβαιώνει η Υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων -υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού- στην απάντησή που έδωσε στην προσφυγή της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη: «Είχαμε υποβάλει καταγγελία στην Υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων για την αστυνομική επίθεση που έγινε στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ. Πήραμε απάντηση με την οποία αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης εμπόδισε τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Νεώτερων Μνημείων, να φτάσουν στο σημείο για να διαπιστώσουν αν όσα γίνονται είναι νομότυπα και μάλιστα όχι μία αλλά δύο φορές. Γι’ αυτό κι επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες κινήσεις μας απέναντι στον Χρυσοχοΐδη και την ΕΛ.ΑΣ που έδωσαν τις εντολές για να γίνουν οι καταστροφές στο  θέατρο».

Με ολοήμερες εργασίες συντήρησης την περασμένη Τρίτη, κόσμος αλληλέγγυος στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, αποκατέστησε ένα σημαντικό κομμάτι των καταστροφών που προκάλεσε η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. ενώ για τέταρτη εβδομάδα συνεχίζονται οι καθημερινές πολιτιστικές δράσεις υπεράσπισης του θεάτρου. Στο ίδιο πρόγραμμα είναι ενταγμένο και το κάλεσμα του Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ στην πανεργατική απεργία στις 16 Ιούνη και στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων.