Καταπίεση και απελευθέρωση
Πετράλωνα: Για μεροκάματο των 5 ευρώ!

22/6, Διαδήλωση στα Πετράλωνα. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Και ενώ δεν έχει κάτσει ακόμη η σκόνη από την υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς, μια καθαρίστρια έπεσε θύμα απαγωγής, βιασμού και ξυλοδαρμού μέσα στην πολυκατοικία που δούλευε. Ένας 35χρονος ένοικος της πολυκατοικίας της επιτέθηκε, την έφερε στο διαμέρισμά του, όπου την κράτησε για ώρες χτυπώντας και κακοποιώντας την -μαρτυρίες λένε ότι ίσως δεν ήταν μόνος του. Η γυναίκα κατάφερε να σωθεί χάρη στην παρέμβαση μιας γειτόνισσας, η οποία δέχτηκε απειλές από τον δράστη.

Γρήγορα πραγματοποιήθηκε και μαζική κινητοποίηση έξω από την πολυκατοικία, με τη συμμετοχή κόσμου από τη γειτονιά. Ο συγκεντρωμένος κόσμος απαίτησε τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών και έδειξε τη στήριξή του στο θύμα. Η αστυνομία καθυστέρησε για μια ακόμη φορά χαρακτηριστικά, περιμένοντας το ένταλμα, με αποτέλεσμα ο δράστης ή οι δράστες να διαφύγουν. Στη δε γειτόνισσα, όσον αφορά τις απειλές του δράστη ότι θα πνίξει την ίδια και την κόρη της, η αστυνομία συνέστησε... κλειστά ρολά και να μην απαντάει στα κουδούνια!

Όσο για τις υποκρισίες του Χατζηδάκη ότι ο νέος νόμος του θα προστατεύει τις γυναίκες, αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι η καθαρίστρια που βιάστηκε δούλευε καθαρίζοντας τις σκάλες και το ασανσέρ της πολυκατοικίας για...5 ευρώ!

Σε νέα κινητοποίηση καλούσαν συλλογικότητες, ανάμεσά τους και η Κίνηση για μια Απεργιακή 8 Μάρτη, την Τρίτη 22/6, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο.