Καταπίεση και απελευθέρωση
Συνεπιμέλεια: Στο φως απάτες Τσιάρα

Από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος Τσιάρα για την συνεπιμέλεια, έχουν δει το φως της δημοσιότητας συγκλονιστικά περιστατικά που δείχνουν ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη μεταρρύθμιση. Οι διεθνείς και εγχώριες οργανώσεις είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο αυτό ήδη από τις ημέρες της διαβούλευσης, όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά το κείμενο του νομοσχεδίου. Ο Τσιάρας υπερασπιζόταν το νομοσχέδιο και στις παραμονές τις ψήφισής του ισχυριζόταν: “υπάρχει η θετική εκφρασμένη άποψη της πλειοψηφίας των φορέων... έχει τύχει της θετικής αποδοχής σε έναν αριθμό ρεκόρ σχολίων στη δημόσια διαβούλευση”.

Ότι το πρώτο είναι ψέμα, ήταν γνωστό ήδη από τότε, καθώς πάνω από 80 οργανώσεις είχαν ταχθεί ενάντια στη μεταρρύθμιση αυτή. Πρόσφατα, με έρευνα των Reporters United καταρρίφθηκε και το δεύτερο “επιχείρημα” του Τσιάρα, αυτό για τη δημόσια διαβούλευση. Πάνω από 7.000, δηλαδή το 63% από τα υποστηρικτικά σχόλια ήταν copy paste! Ένα μάλιστα από αυτά τα σχόλια είχε αντιγραφεί και επικολληθεί 701 φορές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των RU, υπάρχει σχόλιο που επικολλήθηκε 345 φορές μέσα σε μια ημέρα, μία κάθε λεπτό. Η Μ. Γιαννάκου, που είχε πάρει θέση ενάντια στο νομοσχέδιο από το βήμα της Βουλής, είχε επίσης αναφέρει ότι “Είδαμε απίθανες οργανώσεις, ΓΟΝ.ΙΣ., Συνεπιμέλεια, Ενεργοί Μπαμπάδες, τρομερές διαφημίσεις υπέρ του νομοσχεδίου, που σημαίνει χρήμα πολύ, και μία πανομοιότυπη επιστολή, η οποία αποστέλλεται και σε μας με mail, με διάφορα ονόματα, χωρίς πραγματικά στοιχεία, δηλαδή ψευδή”.

Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί, κυριολεκτικά με οποιοδήποτε μέσο, να νομοθετήσει τα ιδεολογήματά της και να προχωρήσει τις λυσσαλέες επιθέσεις της. Ο ιστός των ψεμάτων και τη οργή που προκαλεί στις γυναίκες και σε όλη την εργατική τάξη σύντομα θα την πνίξει.