Εργατικό κίνημα
ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ: Με έμπνευση από efood και COSCO

6/11, Πανελλαδική απεργία. φωτό: ΣΕΚ Πετραλώνων-Θησείου

Το Σάββατο 6 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στην Praktiker Hellas προχώρησαν με το σωματείο τους σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκεντρώσεις σε Αθήνα (κατάστημα στην Πειραιώς - Ρουφ), Λάρισα και συνολικά 16 καταστήματα, ενάντια στην εκδικητική απόλυση συναδέλφου τους, για αυξήσεις στους μισθούς και ενιαία εργασιακά δικαιώματα.

Ο Παρασκευάς Γιώργος, μέλος του ΔΣ του σωματείου Praktiker Hellas δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη: "Προκηρύξαμε με ομόφωνη απόφαση της γενικής μας συνέλευσης 24ωρη πανελλαδική απεργία, για να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση του συναδέλφου μας και συνδικαλιστή στο παράρτημα της Λάρισας, επειδή η εταιρεία ήθελε να τροποποιήσει μονομερώς της σύμβαση του και να τον βγάλει από τα Βαρέα. Τον απέλυσαν επειδή είναι μπροστάρης και συνδικαλιστής. Έχει 3 παιδιά. Και ο δεύτερος λόγος που είμαστε εδώ είναι για να κερδίσουμε επιχειρησιακή σύμβαση, με αυξήσεις και επιδόματα. Έχουμε να πάρουμε αύξηση εδώ και 8 χρόνια. Η κινητοποίηση σήμερα έχει συμμετοχή, και θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Οι μάχες στην efood και στην COSCO έχουν αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους και τους χώρους δουλειάς ενάντια στο ν. Χατζηδάκη. Η efood μετά από μια μεγάλη απεργία κέρδισε, σε μια μέρα, επιχειρησιακή σύμβαση, από εκεί που δεν είχε τίποτα τα κέρδισε όλα."

Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης βρέθηκε στο πλευρό των απεργών της Praktiker με προκήρυξη που γενίκευε τις απεργίες των εργατών στην efood και στην COSCO "που πετυχαίνουν νίκες ενάντια στην κυβέρνηση και τα αφεντικά. Συμπαράσταση στους απεργούς της Praktiker, μέχρι τη νίκη!".

ΣΕΚ Πετραλώνων-Θησείου