Ιδέες
Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο μας καλεί

Μεγάλο γιορτινό παζάρι βιβλίου οργανώνει το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο στη Φειδίου 14 την Κυριακή 19 Δεκέμβρη από τις 11πμ μέχρι τις 6μμ. Η μέρα θα είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια του ΣΕΚ και θα υπάρχει έκπτωση 30% σε όλες τις εκδόσεις του ΜΒ. 

Μόνο με 12 ευρώ θα αποκτήσετε την ιστορική νέα έκδοση του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου «50 χρόνια αγώνες για την Επανάσταση και τον Σοσιαλισμό» (436 σελίδες) είναι ένα πανόραμα ιδεών και δράσης που πάνω τους στηρίχθηκε το χτίσιμο μιας δυνατής επαναστατικής αριστεράς στην Ελλάδα. 

Πέντε σημαντικά βιβλία και τρία άλμπουμ με αφίσες στη μισή τιμή! 

Μια προσφορά που δεν πρέπει να χάσετε εκείνη τη μέρα είναι το πακέτο με βιβλία για την ίδια την ιστορία της ΟΣΕ και του ΣΕΚ, αλλά και την πιο πρόσφατη ιστορία του κινήματος τον τελευταίο μισό αιώνα. Μια ιστορία που ξεκινάει από τα «Ιουλιανά 1965», το μεγάλο εργατικό ξέσπασμα που δίκαια χαρακτηρίστηκε «πρώιμος ελληνικός Μάης 68» και επιτάχυνε τις διαδικασίες για την εμφάνιση μιας νέας αριστεράς σε ρήξη με το ρεφορμισμό στην Ελλάδα. 

Το βιβλίο «Μάης ’68 – Η επιστροφή της επανάστασης» περιγράφει την εργατική και νεολαιίστικη έκρηξη που σάρωσε τον πλανήτη από τη Γαλλία και την Ιταλία μέχρι την Τσεχοσλοβακία και την Ιαπωνία, έφερε τις επαναστατικές ιδέες ξανά στην επικαιρότητα και έβαλε τις βάσεις για το χτίσιμο επαναστατικών οργανώσεων. 

Η συλλογή «Οι ρίζες της επαναστατικής αριστεράς στην Ελλάδα» με κείμενα από την εφημερίδα της ΟΣΕ «Η Μαμή» την περίοδο της δικτατορίας και η ανατύπωση του περιοδικού «Επανάσταση νο 7» από το 1971, αναδεικνύουν την παράδοση με τα θεωρητικά και πολιτικά θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομήθηκε η ΟΣΕ και το ΣΕΚ. «Το Πολυτεχνείο είναι εδώ – Ο δρόμος του Νοέμβρη επαναστατικός» είναι μια μπροσούρα για την εξέγερση που άνοιξε το δρόμο για την ανατροπή της χούντας και ταυτόχρονα έγινε η μήτρα της επαναστατικής αριστεράς στην Ελλάδα. Και τα πέντε αυτά βιβλία μπορείτε να τα αποκτήσετε με μόνο 18€ευρώ από 36.

Με την ίδια έκπτωση θα πάρετε τρία φοβερά άλμπουμ με αφίσες που συμπληρώνουν το πανόραμα αυτού του μισού αιώνα. Το καλύτερο δώρο για τις γιορτές: 60 αφίσες της κατάληψης της σχολής καλών τεχνών του Παρισιού το Μάη του ‘68 περιέχει το άλμπουμ «Οι αφίσες της επανάστασης». Δεκαέξι φωτογραφίες από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στο άλμπουμ «Εικόνες της εξέγερσης». 36 ιστορικές αφίσες των  Φεστιβάλ Μαρξισμού από το 1988 μέχρι το 2018, στο άλμπουμ «Οι αφίσες του Μαρξισμού». Και τα τρία μαζί πακέτο από 35€ευρώ μόνο 20€!

Όλος ο πλούτος της μαρξιστικής σκέψης και εκατοντάδες τίτλοι σας περιμένουν στη Φειδίου 14. Αρπάξτε την ευκαιρία κι ελάτε στο γιορτινό παζάρι Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου την Κυριακή 19 Δεκέμβρη.

Κώστας Πίττας

• Από Δευτέρα 13/12 και μέχρι το τέλος του μήνα οι ώρες λειτουργίας θα είναι καθημερινά 10πμ-9μμ (τα Σάββατα ως τις 5μμ και την Κυριακή 19/12 από τις 11πμ-6μμ), για όλο το διάστημα με εκπτώσεις ως και 20% στις εκδόσεις του ΜΒ.