Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δολοφονία Σαμπάνη: «Ο οδηγός έφυγε»

Νέο βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα σχετικά με τη δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη, και αποτελεί ένα ακόμη τεκμήριο της οργανωμένης συγκάλυψης από την ΕΛΑΣ του εγκλήματος αυτού. Το βίντεο τραβήχτηκε με κινητό αμέσως μετά τους πυροβολισμούς και σε αυτό ένας από τους αστυνομικούς ακούγεται να λέει «ο οδηγός έφυγε». 

Ο ισχυρισμός της αστυνομίας ήταν ότι οδηγός ήταν ο Νίκος Σαμπάνης και για να το υποστηρίξουν αυτό έφτασαν μέχρι το σημείο να πουν ότι έβγαλαν τον νεκρό 18χρονο από την πόρτα του συνοδηγού! Με το ηχητικό αυτό αποκαλύπτεται ότι εξαρχής ήξεραν ποιον έχουν σκοτώσει και πολύ συνειδητά επέλεξαν να ακολουθήσουν το ψέμα περί οδηγού μέχρι το τέλος.

Πρόκειται για ένα ακόμη ψέμα της αστυνομίας που καταρρίφθηκε, μετά το ότι δεν γνώριζαν ότι στο αυτοκίνητο επέβαιναν Ρομά (σε ηχητικό των επικοινωνιών ΔΙΑΣ – κέντρου ακούγεται «τρία άτομα μέσα, Αθίγγανοι»), ότι τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί (σε βίντεο από κινητό ακούγονται να διαβεβαιώνουν ο ένας τον άλλον ότι δεν υπάρχουν τραυματίες), ότι ο Νίκος Σαμπάνης ήταν 20 ετών και σεσημασμένος για ληστείες. Στο μεταξύ, το αυτοκίνητο- πειστήριο έχει παράτυπα επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του, κατέληξε σε μάντρα και καταστράφηκε, ενώ η αστυνομία είπε ψέματα στην ανακρίτρια ότι δεν υπάρχουν κάμερες στο σημείο της δολοφονίας.