Εργατικό κίνημα
Οι Ήρωες της Υγείας αντιστέκονται

7/4/2020, Μέρα δράσης στα νοσοκομεία. Φωτό: Αρχείο Εργατική Αλληλεγγύη

Με αγωνιστικές ευχές για τη νέα χρονιά γέμισε την Τρίτη 28 Δεκέμβρη το προαύλιο του Άγιου Σάββα, στη γιορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζόμενων στο νοσοκομείο. Σύσσωμο το εξαντλημένο, αλλά πάντα μαχητικό, προσωπικό συμμετείχε στην εκδήλωση, εκφράζοντας τη διάθεσή του να συνεχίσει τη μάχη για την ενίσχυση του ΕΣΥ ενάντια στις δολοφονικές επιλογές της κυβέρνησης.

«Ήταν μια χρονιά δύσκολη αλλά και μια χρονιά που καταφέραμε με τους αγώνες που δώσαμε μέσα στο νοσοκομείο και συντονιζόμενοι με όλο το εργατικό κίνημα να έχουμε και νίκες», είπε στο χαιρετισμό της προς τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες η Κατερίνα Πατρικίου, γραμματέας του Συλλόγου. «Καταφέραμε να έχουμε σήμερα εδώ μαζί μας τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας από την καθαριότητα, τη φύλαξη, τη σίτιση, τους επικουρικούς, όλους τους συμβσιούχους χάρη στους οποίους λειτουργούν τα νοσοκομεία.

Έχουμε ακόμα μπροστά μας μεγάλες μάχες γιατί η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αφήσει έρμαιο και να διαλυθεί η δημοσια Υγεία, να την παραχωρήσει στους ιδιώτες. Έχουμε εν μέσω πανδημίας έναν προϋπολογισμό που για πολλοστή φορά κόβει εκατομμύρια από τα κονδύλια των νοσοκομείων και πρέπει αυτό να το αντιπαλέψουμε και να το αντιστρέψουμε. Αυτό έχουμε να οργανώσουμε το επόμενο διάστημα.

Ο Σύλλογός μας ήταν πάντα πρωτοπόρος σε όλες τις μάχες και έτσι θα συνεχίσουμε και την νέα χρονιά. Για να σώσουμε τις δουλειές μας, για να υπερασπιστούμε το νοσοκομείο μας, για να μπορούμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς μας. Σήμερα γιορτάζουμε και παίρνουμε ανάσες, ευχόμαστε τα καλύτερα σε όλους και τις οικογένειές σας και τις επόμενες μέρες ξανά στον αγώνα!».

Όλοι και όλες βοήθησαν για την επιτυχία της γιορτής. Από τους εργαζόμενους/ες στα μαγειρεία που ετοίμασαν τη σαγκρία μέχρι όσους μοίρασαν το φαγητό και συνέβαλαν στο πρόγραμμα της μουσικής -που κατέληξε σε τραγούδι και χορό. «Σήμερα γίναμε όλοι μία μεγάλη οικογένεια, που είπε και ένας φίλος με συγκίνηση!», έγραψε ο Σπύρος Βασιλείου, πρόεδρος του Συλλόγου.

«Ασθενείς, συνοδοί, γιατροί, νοσηλευτές, νοσοκόμοι, τραυματιοφορείς, διοικητικό προσωπικό και γραμματείς, οδηγοί, τραπεζοκόμες, μάγειροι και μαγείρισσες, φύλακες, καθαριστές και καθαρίστριες, συμβασιούχοι και μόνιμοι, επικουρικό και λοιπό προσωπικό, φίλοι και φίλες στη γιορτή του συλλόγου εργαζόμενων του νοσοκομείου που παρά τα απρόοπτα και τις αντίξοες συνθήκες η καλή διάθεση ήταν αυτή που κέρδισε και μας έδωσε το έναυσμα κλείνοντας αυτή τη χρονιά να συνεχίσουμε στη νέα που έρχεται να δίνουμε τις μάχες σε όλα τα επίπεδα για μια καλύτερη ποιότητα παροχών υγείας για όλους και για μια καλύτερη κοινωνία! Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα!».