Εργατικό κίνημα
Απεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

22/2, απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στη Ζώνη. Πηγή: 902.gr

Απεργιακή κινητοποίηση στον ΟΛΠ πραγματοποίησαν την Τρίτη 22/2 οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος ενάντια στα αιφνίδια σχέδια της COSCO να κλείσει τη Ζώνη για άγνωστο χρονικό διάστημα, ώστε να πραγματοποιηθούν εργασίες. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ η 24ωρη απεργία κηρύχτηκε από το Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών. 

Όπως αναφέρει το Συνδικάτο Μετάλλου, ο ΟΛΠ, δηλαδή η COSCO, «ξαφνικά αποφάσισε να υλοποιήσει όλα τα έργα στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ταυτόχρονα. Χωρίς καμία ειδοποίηση βγάζει εκτός δουλειάς το 80% των υποδομών της ναυπηγοεπισκευαστικής σε Πέραμα και Mόλο Δραπετσώνας, ενώ σχεδιάζει το κλείσιμο του Mόλου της ΔΕΗ, οδηγώντας μας στην ανεργία για άγνωστο χρονικό διάστημα».

Οι εργαζόμενοι της Ζώνης απαιτούν την εξασφάλιση του εισοδήματος τους και την άμεση εφαρμογή της σύμβασης από όλους τους εργοδότες, καθώς όπως καταγγέλλουν υπάρχει συνεχής προσπάθεια από την πλευρά της εργοδοσίας να μην τηρεί πολλά από αυτά που υπέγραψε λίγους μήνες πριν στην συλλογική σύμβαση εργασίας. Τέλος, καλούν σε συμμετοχή στην πορεία στις 26/2 για να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργάτες της Καβάλας, της ΛΑΡΚΟ και της COSCO.