Καταπίεση και απελευθέρωση
#Metoo στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

10/3/21, φοιτητικό συλλαλητήριο

Νέο #metoo ξέσπασε, αυτή τη φορά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με καταγγελίες σε βάρος Αντιπρύτανη που διδάσκει στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ναυπλίου. Φοιτήτριες και φοιτητές τον κατήγγειλαν για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ ο Κοσμήτορας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας κατηγορεί τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου για απόκρυψη των καταγγελιών στη Σύγκλητο της 17/2. 

Με ψήφισμά τους, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές απαιτούν: «Την απομάκρυνσή του από κάθε πανεπιστημιακό/εκπαιδευτικό χώρο και την άμεση αντικατάστασή του, καθώς το μάθημά του είναι υποχρεωτικό για την απόκτηση της παιδαγωγικής επάρκειας. Άρση των θεσμικών του αρμοδιοτήτων. Προστασία των καταγγελλόντων/καταγγελλουσών. Στήριξη των καταγγελιών και των ατόμων που έχουν ήδη εκτεθεί. Η συνέλευση καθηγητών της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου και η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου να λάβουν ανοιχτά θέση, να  στηρίξουν και να προστατέψουν έμπρακτα τους φοιτητές και τις φοιτήτριες». Μια σειρά καθηγητές πήραν το μέρος των φοιτητών/τριών και απαίτησαν να διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες.

Στο Πανεπιστήμιο επικρατεί αναβρασμός, ενώ στις 21/2 που ξεκίνησαν τα μαθήματα βρισκόταν σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου.