Καταπίεση και απελευθέρωση
Γονείς Ζακ: Η αστυνομία δεν βοηθά στην εξιχνίαση της υπόθεσης

Επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έστειλαν οι γονείς του Ζακ, Ευθύμιος και Ελένη Κωστοπούλου, δηλώνοντας ότι «η αστυνομία δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα για να βοηθήσει την εξιχνίαση της υπόθεσης, διότι εμπλέκονται άμεσα μέλη της στο περιστατικό». Συγκεκριμένα τονίζουν ότι υπάρχουν δυο αυτόπτες μάρτυρες, που όχι μόνο παρακολούθησαν όλη την επίθεση σε βάρος του Ζακ, αλλά φαίνονται να έχουν παίξει και ρόλο στην υπόθεση. Ρόλο που η αστυνομία αποφεύγει να διερευνήσει.

Όπως δηλώνουν: «Ο μάρτυρας… που φοράει ένα κίτρινο μπλουζάκι, συνομιλεί με το Ζαχαρία και τον ακολουθεί ως το κατάστημα, όπου εγκλωβίζεται και είναι εκεί μέχρι τη σύλληψη του και το θάνατο του. Μετά από έρευνα της ομάδας Forensic Architecture εμφανίστηκε στον ανακριτή και έδωσε κατάθεση …έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη υπόθεση -έχει καλέσει την αστυνομία, βρίσκεται δίπλα στους αστυνομικούς κρατώντας ένα γκλομπ… Η αστυνομία δηλώνει ξανά ότι δεν μπορεί να τον βρει. Μετά από αίτημα των δικηγόρων μας να βρεθεί αυτός ο μάρτυρας, η αστυνομία απάντησε ότι δεν μπορεί να τον εντοπίσει την επόμενη κιόλας μέρα… Επίσης υπάρχει και ένα δεύτερο άτομο με λευκό πουκάμισο που βρίσκεται έξω από το αρτοποιείο Βενέτης και φαίνεται να έχει κάποιο ρόλο στην υπόθεση. Δυστυχώς ούτε αυτό το άτομο αναζητήθηκε από την αστυνομία».

Και κλείνουν την επιστολή τους: «Νιώθουμε απαξίωση και έλλειψη σεβασμού προς την οικογένειά μας και το νεκρό παιδί μας. Ζητάμε δικαιοσύνη για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου που χάθηκε αφού ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από καταστηματάρχες και δεν προστατεύτηκε από την αστυνομία, αλλά πέθανε στα χέρια τους δεμένος πισθάγκωνα, αφού και αυτοί είχαν ασκήσει αναίτια βία πάνω του».

• Η δίκη των δολοφόνων του Ζακ συνεχίζεται στις 25 Φλεβάρη.