Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Επιστρέφει στη φυλακή ο Πατέλης

Γιώργος Πατέλης

Την επιστροφή στη φυλακή του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια και συνεργού στη δολοφονία Φύσσα Γιώργου Πατέλη αποφάσισε ο Άρειος Πάγος, κάνοντας δεκτό το αίτημα του αντεισαγγελέα Χ. Μωυσίδη για αναίρεση της απόφασης του πενταμελούς εφετείου που του είχε ανοίξει την πόρτα της φυλακής.

Την αποφυλάκιση του Πατέλη είχαν καταγγείλει η οικογένεια Φύσσα και οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α. «Πρόκειται για μία απόφαση προκλητική και απαράδεκτη, λαμβανομένου υπόψιν ότι δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τότε που μπήκε στη φυλακή και ότι δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα το σκεπτικό της απόφασης που τον καταδίκασε», είχε τονίσει τότε ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στην δίκη της Χ.Α, Κώστας Παπαδάκης.

Koρκονέας

Να αναιρεθεί η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας με την οποία αποφυλακίστηκε ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πρότεινε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στις 24/2 o εισαγγελέας Βασίλης Πλιώτας. Ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου είχε αποφυλακιστεί καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου.