Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 2/3 στις 11πμ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατεβαίνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους μετά από δυο στάσεις εργασίας την Παρασκευή 25/2 και τη Δευτέρα 28/2, που συνοδεύτηκαν από απεργιακές συγκεντρώσεις στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Βασικές διεκδικήσεις είναι οι μαζικές προσλήψεις και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ανάμεσα σε άλλα αιτήματα. Η Θάλεια Γεωργοπούλου, δικαστική υπάλληλος, μίλησε στην Εργατική Αλληλεγγύη:
«Οι ελλείψεις είναι τεράστιες. Είναι μοναδικό φαινόμενο στην Ελλάδα οι δικαστικοί υπάλληλοι να είναι λιγότεροι από τους δικαστές. Εδώ και χρόνια συνταξιοδοτούνται συνάδελφοι και δεν αντικαθίστανται από νεοπροσληφθέντες με αποτέλεσμα να μειώνεται ο αριθμός των υπαλλήλων και να πέφτει όλο και περισσότερη δουλειά σε λιγότερους. Δουλεύουμε ακατάπαυστα για να βγει ο μεγάλος όγκος της δικαστικής ύλης. Όλοι οι δικαστικοί υπάλληλοι είναι σακατεμένοι. Έχουμε φτάσει στο σημείο το προσδόκιμο ζωής των δικαστικών υπαλλήλων να είναι χαμηλότερο συγκριτικά με άλλους εργαζόμενους. Αρρωσταίνουμε και δεν μπορούμε να πάρουμε άδεια γιατί δεν βγαίνει η δουλειά. Γι’ αυτό και έχουμε κατέβει σε απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά χρειάζεται να προχωρήσουμε παρακάτω. Να συντονιστούμε με άλλους κλάδους που αγωνίζονται κι αυτοί για προσλήψεις. Δεν είναι μόνο δικό μας ζήτημα. Παντού υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Είναι κομμάτι της κυβερνητικής πολιτικής το να μην κάνει προσλήψεις και με αυτό θα πρέπει να αντιπαρατεθούμε όλοι μαζί σε συντονισμό και με απεργιακή κλιμάκωση, καλύτερη οργάνωση κι απεργιακό ταμείο».

