Εργατικό κίνημα
Εκλογές στα σωματεία νοσοκομείων - Αγία Όλγα

10/6/21, Πανεργατική απεργία. Φωτό: Δημήτρης Δασκαλάκης

Για τις 5-6 Απρίλη έχουν οριστεί οι εκλογές στο Σωματείο Εργαζόμενων στο Αγία Όλγα. Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή συμμετέχει για δεύτερη φορά.

Ο Γιάννης Φουφουδάκης, επικουρικός τραυματιοφορέας και υποψήφιος του σχήματος μάς είπε: «Δυο χρόνια τώρα το Αγία Όλγα είναι αντιμέτωπο με αποσπάσεις κυρίως νοσηλευτριών σε άλλα νοσοκομεία, με παραιτήσεις γιατρών που δούλευαν σε εξοντωτικούς ρυθμούς και τους αρνούνταν τα δεδουλευμένα τους, με μετακινήσεις προσωπικού από το ένα τμήμα στο άλλο χωρίς λόγο και αιτία, γενικά μια κατάσταση διάλυσης. Και όλα αυτά από μια Διοίκηση που είναι η χειρότερη που έχει περάσει από το νοσοκομείο, ακροδεξιά, αλαζονική, αυταρχική και απαξιωτική απέναντι στους εργαζόμενους, που έχει διαλύσει τις μισές κλινικές.

Τώρα μάλιστα στήνει και μηχανισμό με διευθυντάδες και τομεάρχες για να κερδίσει η ΔΑΚΕ το Σωματείο, για να είναι μια καρικατούρα σωματείου, να μην αντιδρά σε τίποτα, να είναι πιο κυβερνητικό και αδρανές και από το σημερινό που είχε στην ηγεσία του την ΠΑΣΚΕ. Κι εμείς, που μιλάμε για τις απεργίες και κατεβαίνουμε στις διαδηλώσεις, να είμαστε στο περιθώριο. Γι’ αυτό δίνουμε τη μάχη, για να μην περάσει αυτή η προσπάθεια. Για να υπάρξει αντίσταση και μια φωνή αριστερή-επανασταστική που να κάνει τη διαφορά μέσα στο σωματείο. Για να πάμε κόντρα στην κυβέρνηση και να παλέψουμε για μονιμοποιήσεις και προσλήψεις».

«Σε περιοδεία μας το Σάββατο στο νοσοκομείο, η συζήτηση ήταν φοβερή», συμπληρώνει ο Μιχάλης Βερβέρης. «Το προσωπικό είναι πολύ οργισμένο, ιδιαίτερα στο νοσηλευτικό κομμάτι, γιατί έχει εξαντληθεί να δουλεύει με τόσο εντατικούς ρυθμούς. Έλεγαν ότι στο τέλος θα τους βάλουν και ροδάκια στα πόδια για να προλαβαίνουν τους ασθενείς. Αντίστοιχα στους γιατρούς. Στη συζήτηση για τις εκλογές της ΕΙΝΑΠ και γιατί να στηρίξουμε Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, συναντούσαμε έντονη αγωνιστική διάθεση. Επίσης υπήρχε πολλή συζήτηση για την πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη, ότι δεν είναι δυνατόν να μην είμαστε εκείνη τη μέρα στο δρόμο απεργώντας και διαδηλώνοντας ενάντια στην κυβέρνηση που διαλύει τις ζωές μας».