Καταπίεση και απελευθέρωση
Ξεκίνησε η δίκη Φιλιππίδη

Μάρτυρες στη δίκη Φιλιππίδη

Ξεκίνησαν κεκλεισμένων των θυρών οι καταθέσεις των θυμάτων στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Μετά από αίτημα των δυο από τις τρεις καταγγέλλουσες, και παρά την αντίθετη άποψη της εισαγγελέως, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα με το σκεπτικό ότι έτσι τα θύματα θα μπορέσουν να μιλήσουν με περισσότερη ασφάλεια. 

Ο συνήγορος της δεύτερης καταγγέλλουσας Σ. Ζαλούστρος ωστόσο διαφώνησε με το αίτημα τονίζοντας: “είναι μια δίκη που αφορά όλους μας, που αφορά τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και αφορά και στο κίνημα metoo”.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης δικάζεται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού. Μάρτυρες στη δίκη έχουν κληθεί γνωστές ηθοποιοί που επίσης τον έχουν καταγγείλει αλλά τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Οι καταγγελίες που οδήγησαν στη δίωξη του Φιλιππίδη έγιναν στο ΣΕΗ, το οποίο στη συνέχεια παρέδωσε τα στοιχεία στον εισαγγελέα. Ο Φιλιππίδης είναι προφυλακισμένος από τον περασμένο Ιούλιο. Η δίκη Φιλιππίδη, μια ακόμη πολύκροτη δίκη του ελληνικού #metoo, συνεχίζεται την 1η Απρίλη, την ίδια ημέρα με τη δίκη Λιγνάδη.