Καταπίεση και απελευθέρωση
PRIDE 2022 - Ενάντια στην καταπίεση, ενάντια στον καπιταλισμό

Pride 2019, Αθήνα. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Καμπάνια για ένα μεγάλο εργατικό και φοιτητικό μπλοκ στη φετινή διαδήλωση Περηφάνιας οργανώνει η Πρωτοβουλία “Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie Oh”. 

Η Πρωτοβουλία κυκλοφορεί σε χώρους εργασίας, γειτονιές και σχολές προκήρυξη στην οποία μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής σε όλες τις μάχες που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια: η εργατική τάξη. Όπως τονίζει: “Παλεύουμε για τα δικαιώματά μας, παλεύοντας ταυτόχρονα για να ανατρέψουμε αυτό το σύστημα! Η μάχη για τη ΛΟΑΤΚΙ+ απελευθέρωση ενισχύει τις υπόλοιπες μάχες της εργατικής τάξης και ενισχύεται από αυτές!”

Παράλληλα κυκλοφορεί αφίσα με την οποία καλεί στη διαδήλωση του Pride. Την ημέρα του φεστιβάλ, στις 4μμ, οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση, με θέμα “Οι ΛΟΑΤΚΙ+ ζωές μετράνε” και ομιλήτριες την Αργυρή Ερωτοκρίτου, μέλος ΓΣ ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών) και γιατρό στο νοσοκομείο Γεννηματάς και την Αφροδίτη Φράγκου, μέλος της Πρωτοβουλίας και δημοσιογράφο. 

Τέλος, η Πρωτοβουλία προτείνει ψήφισμα στήριξης της διαδήλωσης Περηφάνιας και των ΛΟΑΤΚΙ+ αιτημάτων σε σωματεία και ομοσπονδίες.

 

ATHENS PRIDE

Σάββατο 18/6, 
πλατεία Συντάγματος
4μμ – εκδήλωση
7μμ – διαδήλωση

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη 25/6, Λευκός Πύργος
Γιάννενα 28/6, 7μμ Περιφέρεια