Καταπίεση και απελευθέρωση
25 Νοέμβρη: Στους δρόμους ενάντια στους (εκ)βιαστές

Στις 25 Νοέμβρη διαδηλώνουμε μαζικά ενάντια στην κυβέρνηση των βιαστών και του σεξισμού,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Τα τελευταία χρόνια οι μαζικές διαστάσεις που έχει πάρει το κίνημα για την απελευθέρωση των γυναικών έχουν σημάνει ότι γίνονται διαδηλώσεις εκείνη την ημέρα σε πολλές πόλεις και χώρες διεθνώς και στην Ελλάδα.

Και φέτος έχουμε πάρα πολλούς λόγους για να διαδηλώσουμε στις 25/11. Η Νέα Δημοκρατία είναι μια βαθιά σεξιστική κυβέρνηση που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις δικαιολογίες για μεμονωμένα γεγονότα. Η ιστορία με τον μαστροπό βιαστή στον Κολωνό αποκαλύπτει ξανά τις διασυνδέσεις της ΝΔ με βιαστές. Αντίστοιχη εικόνα έρχεται από το σκάνδαλο της ΜΚΟ “Κιβωτός του κόσμου” με πλήθος καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών. Μία ΜΚΟ που έχει στηριχθεί και με χρηματοδότηση χιλιάδων ευρώ από τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη. Ακόμα πιο αποκαλυπτική για το τι ρόλο παίζει η κυβέρνηση και οι θεσμοί του κράτους είναι η υπόθεση του βιαμού μίας νέας γυναίκας μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας από αστυνομικούς! Τόσο βαθιά είναι ριζωμένος ο σεξισμός αυτού του συστήματος που δίνει την ασυλία στα καθάρματα της “τάξης” να βιάζουν μέσα στα ΑΤ. Η απόσταση από τη δολοφονία της Ιρανής γυναίκας από την αστυνομία Ηθών είναι απειροελάχιστη. Η διαχείριση ενός συστήματος που βρίσκεται σε κρίση από μια κυβέρνηση που θέλει να τσακίσει τους από τα κάτω για τα κέρδη των αφεντικών, είναι υπεύθυνη για τη συνολικότερη αύξηση της βίας απέναντι στις γυναίκες, τα παιδιά και τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. 

Ο τρόπος για να παλέψουμε ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις είναι βγάζοντας μπροστά τη δύναμή μας σαν εργατική τάξη οργανωμένη στα συνδικάτα μας. Απέναντι στη δυσωδία του Κολωνού η στελέχωση του κοινωνικού κράτους είναι η καλύτερη απάντηση. Μαζικές προσλήψεις στις υπηρεσίες “Βοήθεια στο Σπίτι”, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα σχολεία. Μόνο έτσι η ανατροφή των παιδιών δεν φορτώνεται στις πλάτες μιας εργατικής οικογένειας και πολύ περισσότερο μιας γυναίκας. Γι’ αυτό έχει σημασία το τι οργανώνουμε μέσα στους χώρους δουλειάς. Τα σωματεία των εκπαιδευτικών έπαιξαν ρόλο στην κινητοποίηση που έγινε στον Κολωνό, αναδεικνύοντας αυτά τα θέματα. Το σωματείο των εργαζομένων στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού” κινητοποιήθηκε απέναντι στην πολιτική του κράτους να φυλακίζει παιδιά και εφήβους με εισαγγελικές αποφάσεις στους θαλάμους του ελλείψει δημόσιων δομών κατάλληλων για τη φροντίδα εγκαταλελειμμένων και κακοποιημένων παιδιών, ζητώντας να κρατικοποιηθούν όλες οι ιδιωτικές δομές πρόνοιας παιδιών. Στις 25/11 θα συνεχίσουμε στον δρόμο μαζικά οι εργάτριες και οι εργάτες μαζί με τη νεολαία και τους φοιτητικούς συλλόγους.

Οι αγώνες των γυναικών παίζουν ρόλο διεθνώς. Οι ενδιάμεσες εκλογές στην Αμερική καθορίστηκαν από την κορυφαία μάχη ενάντια στην απαγόρευση των εκτρώσεων με τον κόσμο να στηρίζει τους Δημοκρατικούς που εναντιώθηκαν στην απαγόρευσή τους από τα δικαστήρια. 

Στις 25 Νοέμβρη θα βρεθούμε μαζικά στο δρόμο διεκδικώντας να φύγει η κυβέρνηση του σεξισμού, της φτώχειας, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους πιάνοντας το νήμα των μαζικών διαδηλώσεων της γενικής απεργίας και του Πολυτεχνείου. Η θέση της γυναίκας δεν είναι το σπίτι όπως οραματίζεται η Νέα Δημοκρατία, είναι στο δρόμο παλεύοντας για να ανατρέψουμε αυτό το σάπιο σύστημα με όλη την εργατική τάξη και τη νεολαία. Για την πραγματική απελευθέρωση. 

Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη
 
 
ΑΘΗΝΑ
25/11, 6μμ, Πλ. Κλαυθμώνος
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
25/11, 7μμ, Άγαλμα Βενιζέλου