Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Κυβέρνηση χειρότερη και από την FRONTEX

Άλλη μια καταγγελία ήρθε να επιβεβαιώσει την άθλια ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αυτή τη φορά δεν είναι ούτε κάποια αντιρατσιστική οργάνωση, ούτε κάποιο γνωστό έντυπο, όπως ο Guardian ή το Spiegel, ούτε η Διεθνής Αμνηστία ή κάποια από τις πολλές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε το συμβούλιο του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που επιβεβαιώνει όλους τους παραπάνω.

Είναι ο ανώτατος αξιωματικός δικαιωμάτων στην ευρωπαϊκή υπηρεσία συνόρων της Φρόντεξ που φτιάχτηκε από την ΕΕ ακριβώς για να αποτρέπει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να περνάνε τα σύνορα! Σε εμπιστευτική του έκθεση πρότεινε η Frontex  να σταματήσει να συνεργάζεται με την Ελλάδα λόγω των κατά συρροή καταχρήσεων από τις ελληνικές αρχές, γιατί διώχνουν συστηματικά μετανάστες τόσο στα θαλάσσια όσο και στα χερσαία σύνορα, τους απαγορεύουν την πρόσβαση στην προστασία, διαχωρίζουν τα παιδιά από τους γονείς τους και αντιμετωπίζουν τους μετανάστες με «εξευτελιστικό» τρόπο.

Τα σχετικά έγγραφα έβγαλαν οι New York Times, τονίζοντας ότι η τεκμηρίωση είναι σημαντική επειδή προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό και όχι από εξωτερικές πηγές όπως τα μέσα ενημέρωσης ή μη κυβερνητικές οργανώσεις. Σε γραπτή της απάντησή της η Φρόντεξ ανέφερε ότι «επί του παρόντος, δεν βλέπουμε λόγο να αποχωρήσουμε από μια από τις πιο δύσκολες συνοριακές περιοχές ολόκληρης της ΕΕ», ομολογώντας στην ουσία ότι η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ γίνεται με τις πλάτες της ΕΕ όπως φάνηκε και στην πρόσφατη άτυπη σύνοδο των ηγετών της την περασμένη εβδομάδα.