Καταπίεση και απελευθέρωση
Ρατσιστικό και σεξιστικό έγκλημα στον Αγ. Παντελεήμονα

Άννα Ιβάνκα. Μαύρη κουβανή μετανάστρια, τρανς γυναίκα, εργάτρια σε νυχτερινό κέντρο. Βρέθηκε τη Δευτέρα 10/7 άγρια δολοφονημένη σε διαμέρισμα στον Αγ. Παντελεήμονα, θύμα του ρατσισμού, της τρανσφοβίας, του σεξισμού. Η είδηση προκάλεσε αμέσως οργή και θλίψη σε χιλιάδες. Κινητοποίηση στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα καλέστηκε με πρωτοβουλία της “Καμιά Ανοχή”, το απόγευμα της Τρίτης 11/7, στην οποία συμμετείχε και η Πρωτοβουλία “Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie Oh”.   

«Ένα τόσο άγριο έγκλημα σε βάρος μιας μη λευκής τρανς γυναίκας συνδέεται ευθέως με το τρανσφοβικό μίσος και τον ρατσισμό – η ΝΔ τα καλλιεργεί και οι μαχαιροβγάλτες τα κάνουν πράξη» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία. «Ακόμη και ο τρόπος που δημοσιεύτηκε η αρχική είδηση αποτελεί μια απόδειξη αυτού που λέει το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα εδώ και χρόνια. Οι δολοφονίες τρανς ανθρώπων είναι πολύ περισσότερες από αυτές που επισήμως καταγράφονται: είδαμε δεκάδες ΜΜΕ να αναπαράγουν την είδηση ως “δολοφονία άνδρα”, αφού αυτή ήταν η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο συνδυασμός της επανεμφάνισης των νεοναζί μέσα από το μόρφωμα των Σπαρτιατών, σε συνδυασμό με τις σεξιστικές επιθέσεις που ετοιμάζει με το καλημέρα σας η κυβέρνηση, δυναμώνουν την τρανσφοβία και οπλίζουν τους δολοφόνους. Τόσο το Υπουργείο Οικογένειας που είναι στα σκαριά αλλά και συνολικά οι κυρίαρχες απόψεις που θέλουν να ενισχύσουν το δόγμα “πατρίς- θρησκεία- οικογένεια”, χρειάζεται να μας βρουν απέναντί τους, όπως έχουμε κάνει τόσες και τόσες φορές.

Απαιτούμε τη διερεύνηση του εγκλήματος τώρα και την τιμωρία των δραστών. Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στην τρανσφοβία που ανοίγει τον δρόμο σε τέτοιες άγριες δολοφονίες. Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στη ΝΔ που με τις πολιτικές της οδηγεί τα τρανς άτομα στη φτώχεια και την ανασφάλεια.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση που καλείται την Τρίτη 11 Ιούλη στις 8μμ στον Άγιο Παντελέημονα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το αντιφασιστικό κίνημα για να μην πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που δέχονται φασιστικές επιθέσεις όπως έγινε πρόσφατα στα Σεπόλια. Οι γειτονιές μας είναι και θα παραμείνουν αντιφασιστικές».

Δείτε φωτό από την κινητοποίηση στον Αγ. Παντελεήμονα