Η Άποψή μας
Κυβέρνηση καταστροφής: Ώρα να φύγει!

Η έκρηξη στη Νέα Αγχίαλο ήρθε να επιβεβαιώσει πόσο εγκληματικές είναι οι επιλογές που ξοδεύουν για F16 και όχι για πυροσβεστικά αεροπλάνα. Οι πιλότοι θυσιάζονται με σάπια Καναντέρ και ο κόσμος κινδυνεύει από εκρήξεις πυρομαχικών γιατί οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές έφτασαν ακόμα και στις εγκαταστάσεις της πολεμικής αεροπορίας.

Είναι ακραία πρόκληση μέσα σε τέτοιες συνθήκες να δηλώνει ο Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι "θα είναι αμείλικτος με τους εμπρηστές". Εμπρηστές είναι ο ίδιος και οι υπουργοί του.

Αυτοί είναι που κόβουν τις δαπάνες και τις προσλήψεις για τη δασοπροστασία, όπως για όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια που έχει ανάγκη η εργατική τάξη. Αυτοί καθιέρωσαν την πολιτική "εκκενώστε τον πληθυσμό και αφήστε το δάσος να καεί". Οι φωτιές σταματάνε όταν καεί και το τελευταίο δέντρο και οι φλόγες φτάσουν στη θάλασσα.

Δεν χωράει καμιά δικαιολογία ότι "δεν υπάρχουν λεφτά". Και μόνο οι παραγγελίες για τα Ραφάλ να ακυρωθούν, φτάνουν για να ανανεωθεί όλος ο στόλος της Πυροσβεστικής, επίγειος και εναέριος, και να γίνουν οι μαζικές προσλήψεις που είναι απαραίτητες.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που αφήνει τα κέρδη των αφεντικών της ενέργειας και των κερδοσκόπων της αγοράς ακινήτων ανέγγιχτα, ενώ πετσοκόβει τους μισθούς με την ακρίβεια και τα νομοσχέδια του Χατζηδάκη.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που μιλάει για "πράσινη ανάπτυξη" και ψάχνει δικαιολογίες στην κλιματική αλλαγή, ενώ την ίδια στιγμή κλιμακώνει τους ανταγωνισμούς για τις ΑΟΖ και ετοιμάζει νέες εξορύξεις ορυκτών καυσίμων παρέα με τις πολυεθνικές σαν την Τοτάλ και την Έξξον.

Ο Μητσοτάκης με τον Ερντογάν συνεργάζονται μια χαρά στα πλαίσια του ΝΑΤΟ για τον πόλεμο στην Ουκρανία και ύστερα ζητάνε να φορτωθούμε εμείς τα βάρη για τους εξοπλισμούς.

Είναι καιρός να τελειώνουμε με την κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί, πριν κάψουν τα πάντα, τα δάση, τους μισθούς μας, τις ζωές μας. Είναι ώρα να κλιμακώσουμε τους αγώνες του εργατικού κινήματος. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ δεν πρέπει να περιμένουν την εμφάνιση του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Τώρα είναι η στιγμή για πανεργατική απεργία. Εμπρός να δυναμώσουμε την Αριστερά που παλεύει για την ανατροπή του καταστροφικού καπιταλισμού.

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, 27/7/2023