Η Αριστερά
Δημοτικές εκλογές: Αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια αγώνα σε Χανιά, Θεσσαλονίκη, Ν.Ιωνία και Ηράκλειο Αττικής

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 31 Ιουλίου στην ΕΔΟΘ, η συνέλευση της δημοτικής κίνησης «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την Ανατροπή». Η συνέλευση συζήτησε τον τρόπο παρέμβασης στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές στο δήμο Θεσσαλονίκης. Η κουβέντα άνοιξε με τις πολιτικές εξελίξεις και την καταστροφική μανία της κυβέρνησης Μητσοτάκη που μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές οι καταστροφές διαδέχονται η μια την άλλη. Η μάχη για τον δήμο της Θεσσαλονίκης είναι μία ακόμα μάχη ενάντια στις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης και την υλοποίησή τους από τις τοπικές αρχές. Στην συνέλευση συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες εκλογικής συνεργασίας με άλλες κινήσεις των ριζοσπαστικών-αντικαπιταλιστικών δυνάμεων. Η συνέλευση αποφάσισε να προχωρήσει την απεύθυνσή της στην «Πόλη Ανάποδα» το επόμενο διάστημα για να προχωρήσουμε ενωτικά στις μάχες ενάντια στη δεξιά και τις επιλογές και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. 

Δήμητρα Κομνιανού

 


 

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Τις πρώτες της υποψηφιότητες για τις τοπικές εκλογές του Οκτώβρη ανακοίνωσε η αριστερή ριζοσπαστική δημοτική κίνηση στην Νέα Ιωνία «Εκτός Σχεδίου». Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από αγωνιστές/ίστριες της γειτονιάς που πρωτοστάτησαν και συνεχίζουν σε όλα τα μέτωπα της κεντρικής και της τοπικής πολιτικής σκηνής.

Με ξεκάθαρο πολιτικό σχέδιο και ορμή, η αντικαπιταλιστική αριστερά της Νέας Ιωνίας θα δώσει τη μάχη των δημοτικών εκλογών, ενάντια στα σχέδια των τοπικών αρχόντων που θέλουν να μετατρέψουν ή και να συντηρήσουν, έναν δήμο, έρμαιο των καταστροφικών κυβερνητικών χειρισμών. Οι δημοτικές αρχές προσπαθούν να διαλύσουν οποιαδήποτε έννοια τοπικής αυτοδιοίκησης προς το συμφέρον της εργατικής τάξης και των κατοίκων, στερώντας τους μία πόλη φιλική προς τους ίδιους. Αντ’αυτού, βλέπουμε αστυνομοκρατία, μπράβους - τρομοκράτες προέδρων και κάθε λογής τουριστικές επιχειρήσεις (ΟΤ445 οικόπεδο σεισμόπληκτων, πλέον ξενοδοχείο για θρησκευτικό τουρισμό και όχι μόνο).

Οι αγωνιστές/ίστριες της «Εκτός Σχεδίου» θα συνεχίσουν να κρατάνε την προσφυγική μνήμη της γειτονιάς ζωντανή. 100 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Ιωνίας από τους μικρασιάτες πρόσφυγες, η ανάγκη να υπερασπιστούμε τους σημερινούς ξεριζωμένους, να ανοίξουμε την πόλη, να ζήσουμε και να αγωνιστούμε μαζί, είναι επιτακτική. 

Μπαίνουμε σε αυτή τη μάχη για να τσακίσουμε και τον αντιδημοκρατικό νόμο Βορίδη για τις τοπικές εκλογές, όπου χρειάζεσαι το 3% για την είσοδο στο δημοτικό συμβούλιο ανάμεσα άλλες πολλές αντιδημοκρατικές διατάξεις.

Με την έμπνευση από τους αγώνες για να παραμείνει η προσφυγογειτονιά της Νέας Ιωνίας καθαρή από νεοναζί, γραβατωμένους και μη, και με την ιστορική δύναμη της αλληλεγγύης που 100 χρόνια τώρα οι σύντροφοί μας δημιούργησαν την πόλη, θα μπούμε δυναμικά και σε αυτόν τον αγώνα.

Σοφία Μπενζελούν, ιδιωτική υπάλληλος, διακοσμήτρια, μέλος ΚΕΕΡΦΑ, υποψήφια «Εκτός Σχεδίου»

 


 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με την παρουσία της «ΚΟΚΚΙΝΗ ΡΩΓΜΗ – Αγώνας, Ρήξη, Ανατροπή στο Ηράκλειο» στις δημοτικές εκλογές θέλουμε να ανοίξουμε την δυνατότητα για μια δυναμική παρέμβαση που θα φέρει στο προσκήνιο τη δύναμη της εργατικής αντίστασης και της νεολαίας, του κινήματος στις γειτονιές ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και λεηλατεί το περιβάλλον, τις κοινωνικές ανάγκες και τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο κόσμος και εφαρμόζεται τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ όσο από την παρούσα δημοτική αρχή και κάθε «υποψήφιο δήμαρχο» - διαχειριστή αυτής. 

Η ελπίδα είναι στους αγώνες μας για ανατρέψουμε ότι καταστρέφει τη ζωή μας και το περιβάλλον.Τα πρώτα 31 ονόματα του ψηφοδελτίου

Επικεφαλής: ΡΑΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Ιδ. Υπάλληλος. 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Εργαζόμενος στην εστίαση, ΑΝΟΥΣΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, Ιδιωτική Υπάλληλος, ΑΡΦΑΝΗ ΔΑΦΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ, Φυσικός, εργαζόμενη σε φροντιστήριο, ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Συνταξιούχος, πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Κηφισιάς, ΔΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, Ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 1ο Λύκειο Ηρακλείου,  ΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Ιδιωτικός υπάλληλος, ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Συνταξιούχος δικηγόρος, ΚΑΡΟΥΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, Φοιτητής Χημικών – Μηχανικών στο ΕΜΠ, ΚΟΝΤΟΔΗΜΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, Φοιτητής ΦΛΣ στο ΕΚΠΑ, ΚΟΝΤΟΜΗΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, Νοσηλεύτρια, ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, Φυσικός, εργαζόμενος σε φροντιστήριο, ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ, Εργαζόμενος στον ΕΦΚΑ, ΚΩΤΣΗ ΑΓΑΘΗ, Συνταξιούχος νηπιαγωγός, ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, Δικηγόρος, μέλος στην «Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγορική Ανατροπή» και στο ΚΣ της ΚΕΕΡΦΑ, ΜΑΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Καθηγητής, ΜΙΧΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Συνταξιούχος λογιστής, ΜΕΓΓΟΥ ΕΡΙΕΤΤΑ ΗΛΕΚΤΡΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ, Φοιτήτρια στην Ιατρική Πάτρας, ΝΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, Μηχανικός Η/Υ, μέλος στο Radical IT, ΝΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, Γιατρός στο ΙΚΑ Ν. Ιωνίας, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΚΑΒΒΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Διανομέας σε εταιρία courier, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, Φοιτητής ΤΕΦΑΑ, ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ (ΜΗΝΗ) ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΧΑΡΙΤΑ), Φιλόλογος και συγγραφέας, ΠΟΛΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Ιδιωτικός υπάλληλος, ΡΑΓΚΟΣ ΙΑΣΩΝΑΣ, Φοιτητής Αρχιτεκτονικής στη Πάτρα, ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ, Αρχιτεκτόνισσα, ΤΕΧΛΕΜΕΤΖΗ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ, Γιατρός σε αναμονή ειδικότητας, μέλος του «Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή», ΤΟΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Εργαζόμενη στη ΠΟΕΣΥ, ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, ΧΑΙΝΤΑΡ ΑΧΜΑΝΤ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΝΕΜΕΡ, Γιατρός στο ΨΝΑ, μέλος του «Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή», ΧΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Ιδιωτικός Υπάλληλος και ΦΡΑΓΚΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, Ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, Συγγραφέας των «Η πάλη για την ΤΡΑΝΣ απελευθέρωση» και «Εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή - Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ».

 


 

ΧΑΝΙΑ

Η «Ανταρσία στα Χανιά – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή» ανακοινώνει τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων της για τις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη. Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από εργαζόμενους και εργαζόμενες στην Εκπαίδευση, στην Υγεία, στους Δήμους, στον ιδιωτικό τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, καλλιτέχνες, άνεργους, συνταξιούχους, αγωνιστές και αγωνίστριες από όλες τις γειτονιές και τα κινήματα των Χανίων. Συνεχίζουμε για τη συγκρότηση ενός ενωτικού και αγωνιστικού ψηφοδελτίου με τον κόσμο της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς και των κινημάτων, που θα σπάσει τα εμπόδια που βάζει ο αντιδημοκρατικός νόμος Βορίδη, τόσο για τη συγκρότηση των συνδυασμών όσο και για την εκλογή τους. Διεκδικούμε να ακουστεί δυνατή και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο η φωνή των ανθρώπων της δουλειάς και των κινημάτων για την υπεράσπιση των κοινωνικών αναγκών ενάντια στην κυβέρνηση των ιδιωτικοποιήσεων, σε δημάρχους-μάνατζερ, τους φασίστες και το σύστημα που σκοτώνει. Καλούμε όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές της πόλης να συμβάλλουν ενεργά στην προσπάθεια.

Υποψήφιος Δήμαρχος: Ειρηναίος Μαράκης, δημοτικός σύμβουλος Χανίων

Υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι: Βισταγιαννάκη Μαρία, συνταξιούχος ΕΛΤΑ, Γεωργοκώστα Σοφία, εκπαιδευτικός, μέλος ΕΛΜΕ Χανίων, Γιακουμάκης Μανώλης, εκπαιδευτικός, γραμματέας ΕΛΜΕ Χανίων, Γονάκη Κυριακή, συμβασιούχος εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Χανίων, μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου, ερασιτέχνης ηθοποιός, Δετοράκη Δανάη, καθηγήτρια ξένων γλωσσών, φοιτήτρια, Θάνος Γιάννης, δάσκαλος, μέλος ΣΕΠΕ Χανίων, Θεοδωράκη Σοφία, δημοσιογράφος ΕΡΤ Χανίων, Θεοφανοπούλου Όλγα, χορεύτρια, καθηγήτρια χορού, Καλιτσουνάκη Αγγελική, συνταξιούχος, Καλιτσουνάκη Μαρία, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, μέλος συντονιστικού ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων ,  Καλιτσουνάκης Γιώργος, ιδιωτικός υπάλληλος, ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας,  Καλύβας Κώστας, δάσκαλος, μέλος ΣΕΠΕ Χανίων, Καλυβιανάκη Κατερίνα, συνταξιούχος, μέλος Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Ν. Χώρας, μέλος ΚΕΕΡΦΑ, Καστρινάκης Λάμπρος, τεχνικός πεδίου, μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων Cosmote Technical Services, εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, Κατσανεβάκη Τίνα, Καψαλάκη Μαρία, ελεύθερος επαγγελματίας, Διδάκτωρ Sistemas Sustentáveis de Energia, Πανεπιστημίου Πόρτο, Πορτογαλίας (Universidade do Porto), Κετσετζής Νίκος, μέλος ΚΕΕΡΦΑ και συλλογικοτήτων ΑΜΕΑ, Κιντή Δώρα, καθηγήτρια, Κιούπης Χρήστος, γυμναστής, Κωλέτη Δανάη, ιδιωτική υπάλληλος, Μαματσή Άννα, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, Μαματσή Μαρία, άνεργη, Μαματσής Πανάγος, συνταξιούχος ξυλουργός, Μαράκη Άννα, ιδιωτική υπάλληλος, Μαράκη Θεοδώρα, άνεργη, Μεντάκη Αγγέλα, νηπιαγωγός, μέλος ΣΕΠΕ Χανίων, Μπιχάκης Φώτης, εκπαιδευτικός, μέλος ΕΛΜΕ Χανίων, Μποβιάτσου Λαμπρινή, εικαστικός – εκπαιδευτικός, Νικήτα Μαρία, ελεύθερη επαγγελματίας, Παϊζάκη Μαρία, αισθητικός, μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου, Πανούλας Πάνος, εκπαιδευτικός, μέλος ΕΛΜΕ Χανίων, Παντελάκη Αργυρώ, ιδιωτική υπάλληλος, Παπαμηνά Μαργαρίτα, δασκάλα, αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Χανίων, Πρινιωτάκη Μαρία, συνταξιούχος, Ρίζος Σεραφείμ, δάσκαλος, πρώην πρόεδρος ΣΕΠΕ Χανίων, πρώην δημοτικός σύμβουλος Χανίων, Σπανοχριστοδούλου Ιωάννα, εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση, Σταματάκης Μανώλης, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, Σταυρίδης Θανάσης, γιατρός, νευρολόγος, Τροχαλάκης Αντώνης, ελεύθερος επαγγελματίας, Τσικουδάκης Παναγιώτης, κοινωνικός λειτουργός, Τσουρουνάκη Ελένη, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος Σωματείου Τροφίμων-Ποτών Ν. Χανίων, Φιωτάκη Αγγελική, συνταξιούχος, Φιωτάκη Ελένη, αναπληρώτρια δάσκαλα, Φιωτάκης Μανώλης, ελεύθερος επαγγελματίας, Φιωτάκης Νεκτάριος, ελεύθερος επαγγελματίας, Φιωτάκης Νίκος, φοιτητής, Χαρτζουλάκη Μαρί-Τερέζ, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Χαρτζουλάκης Βασίλης, συνταξιούχος αγρότης, Ψωίνου Γιαννούλα, άνεργη, Price William, ιδιωτικός υπάλληλος.