Καταστολή
Κομοτηνή: Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις

Οργή προκαλούν οι εικόνες από την εισβολή των ΜΑΤ στην κατειλημμένη Νομική Κομοτηνής, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις φοιτητών, τη Δευτέρα 6/2. Σύμφωνα με καταγγελίες, τα ΜΑΤ εισέβαλλαν μετά από επιστολή που έστειλε η ΔΑΠ στον Χρυσοχοΐδη αφού έχασε τη συνέλευση! Άμεσα κινητοποιήθηκαν εκατοντάδες έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης που επέβαλλαν την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

«Αυτό που ήταν εντυπωσιακό σε κάθε περίπτωση ήταν η κινητοποίηση του κόσμου που επισφράγισε τις εξελίξεις» γράφει ο Γιάννης Πατζανακίδης, δικηγόρος συλληφθέντων φοιτητών. «Όταν αφέθηκαν ελεύθεροι οι πρώτοι/ες πέντε και ενώθηκαν με το πανό τους με τη συγκέντρωση συμπαράστασης ήταν συγκλονιστική στιγμή. Να πούμε ότι παρών καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης ήταν ο κ. Αντωνόπουλος καθηγητής της Σχολής που μετέφερε στους κρατούμενους φοιτητές τη συμπαράσταση και άλλων καθηγητών του Τμήματος. Αυτός ο κόσμος του αγώνα και της αλληλεγγύης είναι ανίκητος».

«Καταγγέλουμε την κυβέρνηση που με ΜΑΤ προσπάθησε να σπάσει την κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Κομοτηνής» υπογραμμίζει το ΣΕΚ στις Σχολές. «Αφού ηττήθηκε παντού, αφού δεν κατάφερε να σπάσει τις καταλήψεις βάζοντας την ΔΑΠ στις συνελεύσεις, έφτασε να βάλει διμοιρίες ΜΑΤ να συλλαμβάνουν τους φοιτητές. Δεν είναι ένδειξη δύναμης αλλά αδυναμίας! Δεν έχει κανένα στήριγμα πια παρά μονάχα τις επιθέσεις της αστυνομίας! Το κίνημά μας δεν θα τρομοκρατηθεί, η κυβέρνηση θα πάρει μαζική απάντηση στις συνελεύσεις που συνεχίζουν με καταλήψεις όλες οι σχολές και στο δρόμο! Όλοι και όλες την Πέμπτη στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των καταλήψεων στην Αθήνα. Θα νικήσουμε».

Διαδηλώσεις το ίδιο απόγευμα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και στον Πειραιά μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης στο Πα.Πει., όπου αποφασίστηκε η συνέχεια της κατάληψης.