Καταστολή
Υπόθεση Βασίλη Μάγγου: Δίωξη εναντίον των αστυνομικών

Ο Γιάννης Μάγγος στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι στις 18/9. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του Βασίλη Μάγγου στον Βόλο που πριν από τέσσερα χρόνια έφυγε από τη ζωή μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς σε συγκέντρωση κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής. Όπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ο πατέρας του Γιάννης Μάγγος σε δήλωσή του:

«Με Διάταξη του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου κατηγορούνται έξι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας (τέσσερις της ΟΠΚΕ και δύο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας) για τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις: 1) των βασανιστηρίων κατά συναυτουργία και κατά συρροή 2) της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή 3) της έκθεσης κατά συναυτουργία και 4) της παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία. (Η κατά συρροή κατηγορία αφορά τους τέσσερεις πρώτους). Όπως αναφέρεται στη Διάταξη, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής των κατηγορουμένων για τις πράξεις που κατηγορούνται, εκ των οποίων η πρώτη είναι κακουργηματικού χαρακτήρα… 

Η αλληλεγγύη της κοινωνίας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, δίνει κουράγιο και δύναμη σ’ εμάς και τους δικηγόρους μας. Ο αγώνας συνεχίζεται».