Η Αριστερά
STOP στις διώξεις

26/11/2020, Απεργία ΑΔΕΔΥ για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και ενάντια στη διαχείριση της πανδημίας. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδ

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Κάτω τα χέρια από τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες
Να αθωωθούν οι διωκόμενοι αγωνιστές Π. Κωνσταντίνου και Γ. Σηφακάκης.

Παρουσία στη δίκη, Τρίτη 9 Απρίλη 9πμ, δικαστήρια Ευελπίδων 

Η παραπομπή σε δίκη του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, πρώην δημοτικού συμβούλου Αθήνας και του Γιάννη Σηφακάκη, μέλος του ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στελεχών του ΣΕΚ, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών επειδή συμμετείχαν στην 24ωρη Απεργία της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ και άλλων σωματείων όπως της ENΕΔΕΠ (ΚΟΣΚΟ), ΣΕΛΜΑ, ΠΕΝΕΝ στις 26/11/2020 κατά του αντεργατικού νόμου Βρούτση είναι μια καραμπινάτη πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη. Στοχεύει στο δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση, δικαιώματα που καταχτήθηκαν με αγώνες και αίμα στην μεταπολίτευση ενάντια στην τρομοκρατία της Δεξιάς. 

Είναι μια δίωξη κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των επιδιώξεων της κυβέρνησης της ΝΔ που έχει στριμωχτεί από την οργή των εργαζομένων και της νεολαίας απέναντι στην δολοφονική πολιτική από τα Τέμπη μέχρι την Πύλο, απέναντι στην ακρίβεια και τις ιδιωτικοποιήσεις στην Παιδεία και την Υγεία, τα σκάνδαλα των παρακολουθήσεων, τον σεξισμό και τον ρατσισμό.

 Επιχειρεί να αντιμετωπίσει με αντεργατικούς νόμους και την ωμή αστυνομική καταστολή, τα μέτρα περιορισμού του δικαιώματος στη διαδήλωση και την απεργία, τις απολύσεις συνδικαλιστών, όπως του συνδικαλιστή Δημήτρη Αντωνίου στο ΕΚΠΑ που στήριξε τις καταλήψεις των φοιτητών, όπως πολλών εργαζόμενων στα νοσοκομεία και την εκπαίδευση. 

Δεν θα περάσει!

Οι απεργίες των συνδικάτων, οι φοιτητικές καταλήψεις, τα μπλόκα των αγροτών, οι μαχητικές απεργιακές διαδηλώσεις είναι τα όπλα της εργατικής τάξης για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών. Η κυβέρνηση βρέθηκε σε απομόνωση και οι νόμοι Βούτση, Χατζηδάκη και Χρυσοχοΐδη καταργήθηκαν στο πεζοδρόμιο και στους χώρους δουλειάς.

Στις 26 Νοέμβρη 2020, οι Πέτρος Κωνσταντίνου και Γιάννης Σηφακάκης ήταν παρόντες στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην Πλατεία Κοραή και όταν η Αστυνομία έβαλε φραγμό με τα ΜΑΤ για να εμποδίσει την πορεία (χωρίς να έχει υπάρξει καμία απαγόρευση από την ΕΛΑΣ) ζήτησαν από τον επικεφαλής της ΕΛΑΣ να ανοίξει ο δρόμος για να βαδίσει η διαδήλωση στη Βουλή. Η Αστυνομία εμπόδισε τη διαδήλωση με τα ΜΑΤ και οι απεργοί αποχώρησαν προς την Ομόνοια, κατέβηκαν στο δρόμο και βάδισαν με πορεία μέχρι την πλατεία Ομόνοιας.

Είναι σκάνδαλο να ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση και η διαδήλωση να μπαίνει στο στόχαστρο διώξεων ως έγκλημα παρακώλυσης των συγκοινωνιών. 

Η κυβέρνηση θα πάρει την απάντηση που της αξίζει με την κλιμάκωση των απεργιών που θα βάλει φραγμό στις δολοφονικές πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων που οδήγησαν στα Τέμπη, στη πολιτική της ακρίβειας και των παγωμένων μισθών,των περικοπών στην παιδεία και την υγεία.

Να μετατρέψουμε την 17 Απρίλη, την απεργία της ΓΣΕΕ και των συνδικάτων σε σταθμό για κλιμάκωση των απεργιών μέχρι να μπει τέλος στις επιθέσεις της κυβέρνησης. Η πρόταση μομφής είναι ώρα να μεταφερθεί στο πεζοδρόμιο για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων. 

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, όλα τα σωματεία, την Αριστερά να καταδικάσουν την προκλητική δίωξη σε βάρος αγωνιστών που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων της 26η Νοέμβρη 2020 κατά του νόμου Βρούτση και να απαιτήσουν την αθώωση των δύο αγωνιστών στη δίκη.

Να δώσουν μαζικό παρών στην δίκη την Τρίτη 9 Απρίλη στις 9πμ στα δικαστήρια της  Ευελπίδων.