ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Εκδηλώσεις και συνελεύσεις

“Πάνω από 25 άτομα συμμετείχαν στην εκδήλωση που οργάνωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πύλο, την Παρασκευή 6 Απρίλη στο Δημαρχείο” μας μεταφέρει η Χριστίνα Λαδά. “Τη συζήτηση άνοιξαν ο Παναγιώτης Κάτσαρης και ο Παρασκευάς Διονυσόπουλος και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, όπου μπήκαν πολλά ερωτήματα: Τι διαφορετικό προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αν ο κόσμος μπορεί από τα κάτω να αλλάξει τα πράγματα, αν μπορούμε να φύγουμε από το ευρώ. Ανοιξαν επίσης τοπικά ζητήματα, όπως για το λιγνιτορυχείο και όλες τις άλλες λεγόμενες 'επενδύσεις' που καταστρέφουν το περιβάλλον. Συνεχίζουμε με περιοδεία σε Φιλιατρά, Γαργαλιάνους, Κοπανάκι και ακολουθεί πολιτική εκδήλωση την Τετάρτη 4 Απρίλη στα Φιλιατρά”. (ομιλητές: Π. Κάτσαρης, Χ.Λαδά).

Εκδήλωση με θέμα «Υπάρχει άλλος δρόμος, για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού» πραγματοποίησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βοιωτίας στη Λειβαδιά, στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας, την Τετάρτη 4/4 με ομιλητές τον Παναγιώτη Μαυροειδή και τον Παναγιώτη Σωτήρη. “Οι ομιλητές εξέθεσαν το πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στη συνέχεια ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις από τα πενήντα τουλάχιστον άτομα που συμμετείχαν στην εκδήλωση και περιλάμβαναν αγωνιστές από όλο το φάσμα του κινήματος” μας μεταφέρει ο Γιώργος Αποστολόπουλος. “Συμμετείχαν εργαζόμενοι από διάφορους χώρους, τέσσερις συνάδελφοι, χωρίς ένταξη, συμμετείχαν μόνο από το Σωματείο Χημικής και πλαστικής Βιομηχανίας στη Βοιωτία που δραστηριοποιείται εδώ και περίπου ένα χρόνο. Η συμμετοχή σε σχέση και με την δουλειά που έγινε κρίνεται ικανοποιητική”.

“Με αρκετά μαζική προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιγιάλειας το Σάββατο 07/04 στο εργατικό κέντρο Αιγίου και κεντρικό ομιλητή τον Περιφερειακό σύμβουλο στην Δυτική Ελλάδα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δημήτρη Δεσύλλα” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τοπική επιτροπή Αιγιαλείας. Εκδήλωση με ομιλητές τον Τ. Κατιντσάρο και τον Κ. Καλαμπαλίκη πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα και στον Πύργο.

Συνελεύσεις πραγματοποίησαν σε Κέντρο, Δυτικά και Ανατολικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, οι τοπικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Παρασκευή 6 Απρίλη. “Παρά το γεγονός ότι οι συνελεύσεις ξεκίνησαν αρκετά καθυστερημένα λόγω της συμμετοχής στην πορεία ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στη συνέλευση του κέντρου συμμετείχαν 80-90 σύντροφοι-ισσες, μέλη αλλά και καινούργιος κόσμος” μας λέει ο Κώστας Τορπουζίδης. “Τη συνέλευση άνοιξε η Φύλλια Πολίτη και ακολούθησε συζήτηση. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε αμείωτα τη δράση μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα με κινητοποίηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο περιφερειακό συμβούλιο που θα συζητήσει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τη Μεγάλη Δευτέρα, εξόρμηση την Μεγάλη Τρίτη στο Αγαλμα Βενιζέλου, μαζική αφισοκόλληση και νέα γενική συνέλευση την Τετάρτη του Θωμά. Πάμε να οργανώσουμε την προεκλογική δουλειά και να πείσουμε τον κόσμο να στηρίξει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ”. “Το 'χουμε βάλει γερά οι σύντροφοι στο μυαλό μας ότι χρειάζεται να μαυριστούν τα κόμματα του μνημονίου και να μπει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βουλή. Βγάλαμε καθημερινό πρόγραμμα εξορμήσεων σε πλατείες, εργατικούς χώρους, γειτονιές” μας λέει ο Νίκος Χατζάρας που συμμετείχε στη συνέλευση στα Δυτικά Θεσσαλονίκης.

Συνέλευση είχε την Παρασκευή 6 Απρίλη και η τοπική επιτροπή σε Πατήσια-Κυψέλη-Γαλάτσι. “Αφού τονίστηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τοπικά στα μέτωπα που είναι ανοιχτά τοπικά -υπεράσπιση του χώρου της Δημοτικής Αγοράς από τις επιθέσεις του Καμίνη και του ΛΑΟΣ, στήριξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία της περιοχής ενάντια στα κλεισίματα και συνέχιση του αγώνα ενάντια στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας - βάλαμε μπρος πρόγραμμα από την κάθε περιοχή” μας μεταφέρει η Ντίνα Γκαρανέ.

Δράση

“Στην Κυψέλη έχουμε προγραμματίσει ανάρτηση πανώ, μαζική εξόρμηση στην Φωκίωνος Νέγρη την Μεγάλη Τρίτη, εξόρμηση στη λαϊκή της Καυκάσου την Παρασκευή μετά το Πάσχα και εξορμήσεις σε μια σειρά από εργατικούς χώρους”. Ακολούθησε συζήτηση πάνω στους άξονες που θα πρέπει να κινηθεί άμεσα η προεκλογική καμπάνια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και πάνω στο ζήτημα της σχέσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τα υπόλοιπα κομμάτια της αριστεράς.

Συσκέψεις, συναντήσεις για την οργάνωση της μάχης των εκλογών έχουν ξεκινήσει και σε μια σειρά από εργατικούς χώρους. Συνάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενόψει των εκλογών οργανώθηκε την Παρασκευή 6 Απρίλη στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Αγίου Σάββα με συμμετοχή του Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού σύμβουλου Αθήνας.

“Μαζευτήκαμε πάνω από δέκα εργαζόμενοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο, κάναμε μια συζήτηση για το που βρισκόμαστε, τις μάχες που έχουμε δώσει στα νοσοκομεία, αλλά και πάνω στο ζήτημα του τι αριστερά χρειαζόμαστε” μας μεταφέρει ο Κώστας Καταραχιάς. “Συμμετείχαν συνάδελφοι, μεταξύ των οποίων και αρκετοί που ψηφίζουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά θέλουν να μπούνε πιο ενεργά στη διαδικασία, γιατί το βλέπουν ότι οι μάχες που έχουμε δώσει έχουν συνέχεια και στις εκλογές. Αποφασίσαμε να αρχίσουν άμεσα περιοδείες στο νοσοκομείο, με αίτημα κάθε συνάδελφος όχι μόνο να ψηφίσει, αλλά να χρεωθεί υλικά, ψηφοδέλτια, καθώς και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μέσα στο νοσοκομείο”. Την Πέμπτη 5 Απρίλη, συζήτηση πάνω στο πρόγραμμα, τη δράση και την προοπτική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έγινε και στο ΥΠΕΧΩΔΕ (Φαναριωτών 9) με τη συμμετοχή 8 εργαζομένων, στην πλειοψηφία τους προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ που αυτή τη φορά έλεγαν ότι θα στηρίξουν αριστερά.

“Πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο αμφιθέατρο της ΕΣΗΕΑ, πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ” γράφει ο Νάσος Μπράτσος. “Στο άνοιγμα της εκδήλωσης, το προεδρείο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τραυματισμό του προέδρου της ένωσης φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριου Λώλου, με τον οποίο στο χώρο των ΜΜΕ, μας ενώνουν πολύχρονοι κοινοί αγώνες.

Ακολούθως ο διευθυντής της εφημερίδας εργατική αλληλεγγύη, Πάνος Γκαργκάνας, αναφέρθηκε στο χαρακτήρα της κρίσης, σαν κρίσης του καπιταλισμού και όχι συγκεκριμένων μορφών διαχείρισής του, τονίζοντας ότι θα ενταθούν οι πιέσεις προς την αριστερά για 'ρεαλισμό', ώστε να βάλει πλάτη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στα σχέδια των καπιταλιστών. Αναφέρθηκε επίσης στις προτάσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για διαγραφή του χρέους, αλλά και για εργατικό έλεγχο, χρησιμοποιώντας και παραδείγματα περιπτώσεων που οι εργαζόμενοι έδωσαν δείγματα αυτής της προοπτικής, όπως το ΑΛΤΕΡ και η Ελευθεροτυπία.

Ακολούθησε η εισήγηση του Θανάση Σκαμνάκη, δημοσιογράφου από την εφημερίδα Πριν, που ανέφερε ότι 'όσο τα οικονομικά προβλήματα θα οξύνονται, θα οδηγούν σε ανακατατάξεις στο κοινωνικό πεδίο και τόσο θα επιλέγεται η καταστολή, για να ελεγθούν οι εξεγερτικές διαθέσεις'. Αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι 'στην περίοδο της κρίσης, αυξήθηκαν οι κροίσοι', παρουσιάζοντας στοιχεία που δείχνουν ότι οι συνέπειες της κρίσης δεν αφορούν όλους μέσα στο κοινωνικό σώμα, αφού κάποιοι επωφελούνται από αυτήν, αλλά και πριν από αυτήν σημείωναν επίσης υψηλές κερδοφορίες. Αναφέρθηκε επίσης και στην πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς άλλες αριστερές δυνάμεις για κοινό μέτωπο αγώνα, λέγοντας ότι το πεδίο που θα χρειαστεί να 'δουλέψει' η πρόταση θα είναι και μετά τις εκλογές, που όποιο αποτέλεσμα και αν δώσουν, θα είναι αποτέλεσμα πολιτικής αστάθειας και συνέχισης των επιθέσεων στους εργαζόμενους”.

Διαβάστε επίσης

Με την “κόκκινη σφήνα” της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Χανιά

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Εξορμήσεις - περιοδείες παντού

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Εκδηλώσεις – συζητήσεις

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 4%

Δηλώσεις στήριξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ