ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Μια αύξηση όχι ευκαιριακή

Δεν μπορεί να υπολογιστεί με ευκολία ο αριθμός των ψηφοφόρων που μέχρι τελευταία στιγμή “παίζονταν' ανάμεσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα άλλα κόμματα της Αριστεράς και τελικά επέλεξαν να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ για λόγους τακτικής, αλλά ήταν σίγουρα πάρα πολλές χιλιάδες.

Σε κάθε περίπτωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όχι μόνο πέτυχε να τριπλασιάσει τις ψήφους της σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2009, αλλά και να δείξει ότι η αύξηση αυτή δεν είναι ευκαιριακή, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις είχε μικρή, ελάχιστη ή και καθόλου φθορά σε σχέση με τα κατεβάσματα στις περιφερειακές εκλογές του 2010. Σε αρκετά σημεία, μάλιστα, είχε και άνοδο σε απόλυτο αριθμό ψήφων, αλλά και ποσοστών.

Παράδειγμα, στο “Κάστρο” της Κερατέας, όπου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παίρνει 327 ψήφους και 4,5%, ενώ στις Περιφερειακές εκλογές η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή είχε πάρει 95 ψήφους και1,48%! Αντίστοιχα, στο Περιστέρι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πήρε 1486 (1350 στις περιφερειακές), στην Πεύκη 182 (172) , στη Νέα Ιωνία 593 (581), Νέο Ψυχικό 149 (140), στο Βύρωνα 608 (587), στον Κουβαρά 40 (18), αλλά και στο Δήμο Αθήνας, στο εκλογικό διαμέρισμα Πεδίο Αρεως, 80 ψήφους (79 στις περιφερειακές), Αμπελοκήπων-Ερυθρού 117 (116), Προφήτης Ηλίας 103 (97).

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επίσης κατάφερε να πάρει 501 ψήφους και 3,08% (το μεγαλύτερο ποσοστό σε επίπεδο νομού) στη Λευκάδα, όπου στις περιφερειακές εκλογές είχε πάρει 358 και 2,44%. Στην Αρκαδία (πήρε 940 ψήφους και 1,4%, στις περιφερειακές είχε 817 και 1,2%), στην Καστοριά 360 ψήφους και 1,07% (είχε 255 ψήφους και 0,78%). Επίσης 3,48% ήταν το ποσοστό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ιθάκη. Το υψηλότερο ποσοστό στη Β’ Αθήνας είχε ο Βύρωνας, 2,04% και το χαμηλότερο η Εκάλη 0,47%

Διαβάστε επίσης

Η πρώτη ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Προεκλογικές εξορμήσεις -ρίζες για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αποτελέσματα επικρατείας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Αττική, Θεσσαλονίκη

Τριπλασίασε τις ψήφους της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Μετεκλογικές περιοδείες στους εργατικούς χώρους

Συζητήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών