Χριστούγεννα στη φυλακή

“Παραμονή Χριστουγέννων ήμασταν πάνω στο μηχανάκι με το γιο μου και μας σταμάτησαν για έλεγχο. Πήγαινα στην ΕΡΤ για βάρδια. Οι αστυνομικοί μας είπαν ότι τα χαρτιά ήταν εντάξει αλλά ότι ήμουν φυγόποινη. Είχα καταδικαστεί λέει ερήμην από το 2011 για χρέος προς τον ΟΑΕΕ. Εγώ δεν πήρα ποτέ κάποιο χαρτί που να με καλεί να δικαστώ. Παρ' όλα αυτά όπως μου είπαν, δικάστηκα και καταδικάστηκα σε 7 μήνες φυλάκιση, εξαγοράσιμα με 6000 ευρώ. Με οδήγησαν κατευθείαν στο τμήμα λοιπόν όπου άρχισαν τη διαδικασία. Ο γιος μου έκανε αίτηση για αναστολή της ποινής λόγω χριστουγέννων και να παρουσιαστώ πιο μετά, αλλά την αρνηθήκανε. Έτσι πέρασα δυο μέρες στα κρατητήρια γυναικών στα Μελίσσια.

Η συμπαράσταση που δέχτηκα από την πρώτη στιγμή ήταν συγκινητική. Δεν έχω λόγια να τους ευχαριστήσω. Συνάδελφοι που απλά είχαμε μια καλημέρα, ή κόσμος που το μάθαινε κι έστελνε μηνύματα συμπαράστασης στην ΕΡΑ. Στη συνέλευση της ΕΡΤ που έγινε, οι συνάδελφοι μάζευαν λεφτά, παρότι απλήρωτοι, για τα 6000 ευρώ της ποινής. Εντάξει, εγώ ήμουν τυχερή. Δουλεύω στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, είχα συμπαράσταση. Όμως δεν παίρνουμε χαμπάρι τι γίνεται εκεί μέσα. Κόσμος χωρίς κανέναν να τον βοηθήσει να είναι στη φυλακή για το τίποτα. Ήμουν μαζί με μια κοπέλα από την Αιθιοπία που ήταν ήδη δυο μήνες μέσα για ένα απλό πρόβλημα με τα χαρτιά της. Κράτησα τα στοιχεία της με την υπόσχεση να τη βοηθήσω και ήδη τα έχω δώσει σε ακτιβιστές που μπορούν να κάνουν κάτι.

Δεν μασάμε όμως. Η κυβέρνηση βλέπει ότι αντέχουμε και φοβούνται. Εμείς εκπέμπουμε ραδιόφωνο και πάει καλά. Έρχονται και συνάδελφοι που δεν ερχόντουσαν, αλλά ούτε είχαν πάει στη ΔΤ. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η ΕΡΤ είναι η αρχή. Θέλουμε να ξανανοίξει αλλά με το προφίλ που έχει αυτούς τους 7 μήνες, όχι όπως πριν. Ούτως ή άλλως όλα τα λαμόγια για τα οποία μίλαγε ο Σαμαράς όταν μας έκλεινε, τους πήρε όλους στη ΔΤ. Αυτός τους κάλεσε”.