ΟΛΜΕ: Πίεση για απεργίες

Την Τρίτη 7 Γενάρη το μεσημέρι ήταν σε εξέλιξη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας και συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΛΜΕ και μελών της συντονιστικής επιτροπής των υπό διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών με τον Υπουργό Παιδείας, Αρβανιτόπουλο.

Την Παρασκευή 3 Γενάρη είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη. Ο Μητσοτάκης, όπως γράφει το Δελτίο Τύπου της ΟΛΜΕ, είπε ότι «υπάρχει ενδεχόμενο κάποιοι εκπαιδευτικοί να μη βρουν θέση και να απολυθούν. Το ποσοστό αυτών που θα απολυθούν δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε. Περιμένουμε τη συνάντηση με την τρόικα. Έχουμε δεσμευτεί ως κυβέρνηση για 15.000 απολύσεις στο δημόσιο μέσα στο 2014».

Είναι προφανές ότι το Υπουργείο «αγοράζει» χρόνο με μισόλογα. Αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι να ξαναπιάσουν οι εκπαιδευτικοί το νήμα της απεργίας του Σεπτέμβρη. Πολύ πιο οργανωμένα, με απεργιακό ταμείο, με απεργιακές επιτροπές και συντονισμό με όλους τους κλάδους που δίνουν τη μάχη των απολύσεων.

• Διαδήλωση στη μνήμη του δολοφονημένου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα θα γίνει την Πέμπτη 9 Γενάρη στην Πάτρα. 23 χρόνια μετά, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές θα τιμήσουν τη μνήμη του αγωνιστή καθηγητή με πορεία που θα ξεκινήσει στις 6μμ από το σχολικό συγκρότημα που έχει πάρει το όνομα του στα Ψηλά Αλώνια.