Η άποψή μας
H άποψή μας: Ποιος αποσταθεροποιεί ποιαν Ευρώπη;

Διαμαρτυρία προσφύγων ενάντια στις απελάσεις στο λιμάνι της Χίου

Μάταια προσπαθεί ο Αλέξης Τσίπρας να μας πείσει ότι το διπλό πακέτο βάρβαρων μέτρων που προωθεί –απελάσεις προσφύγων και γρήγορο κλείσιμο της «αξιολόγησης» με σφαγή συντάξεων, μισθών και κοινωνικών δαπανών- αποτελεί μια ηρωική αντίσταση απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που θέλει «να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη».


Πρώτα απ’ όλα γιατί αυτή η Ευρώπη της ΕΕ που τόσο σφιχταγγαλιάζει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αξίζει να αποσταθεροποιηθεί, αλλά αυτό δεν θα το κάνει το ΔΝΤ παρά τις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στις δυο όχθες του Ατλαντικού. Η ΕΕ είναι ένα φρούριο λιτότητας, πολέμου και ισλαμοφοβίας, ενάντια στο οποίο οι εργάτες παλεύουν. Στη Γαλλία την περασμένη βδομάδα χιλιάδες απεργοί ξεχύθηκαν στους δρόμους ενάντια στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και κόντρα στις αστυνομικές απαγορεύσεις του Ολάντ που έχει κηρύξει «κατάσταση έκτακτης ανάγκης».


Δύναμη
Αυτή είναι η δύναμη που μπορεί να απαντήσει στις ρελάνς λιτότητας, είτε προέρχονται από  την Ουάσιγκτον είτε από τις Βρυξέλλες. Το παλιό καλό σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» παραμένει επίκαιρο καθώς ο Ομπάμα μαζί με τον Ολάντ βομβαρδίζουν στη Μέση Ανατολή και ο Σόιμπλε μαζί με τη Λαγκάρντ «βομβαρδίζουν» τις κοινωνικές δαπάνες παντού.


Η απεργία αυτή την Πέμπτη 7 Απρίλη που ξαναπιάνει το νήμα της Πανεργατικής της 4 Φλεβάρη είναι η δική μας υπεράσπιση της Ευρώπης των εργατών, είναι ο συντονισμός μας με την απεργία στη Γαλλία γιατί μαζί δίνουμε τη διπλή μάχη: και ενάντια στις μνημονιακές επιθέσεις και ενάντια στα ρατσιστικά μέτρα.


Απεργούμε και διαδηλώνουμε απαιτώντας να μην φτάσει ποτέ στη Βουλή το Ασφαλιστικό-σφαγείο και να σταματήσουν οι απελάσεις προσφύγων στην Τουρκία. Διεκδικούμε προσλήψεις αντί για περικοπές σε δήμους, σχολεία, νοσοκομεία και απαιτούμε άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες αντί για εγκλεισμό σε νέες Αμυγδαλέζες.


Χτίζουμε ένα απεργιακό κίνημα που βάζει στόχο να ακυρώσει και το τρίτο Μνημόνιο και τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Δίνουμε και παίρνουμε έμπνευση από τους εργάτες που αντιμετωπίζουν τη διπλή πρόκληση της λιτότητας και του ρατσισμού παντού. Και δυναμώνουμε την αριστερά της ανατροπής που δεν έχει σκοπό να «σταθεροποιήσει» τα προπύργια του καπιταλισμού μέσα στην κρίση τους, αλλά να ανοίξει δρόμους για μια κοινωνία χωρίς βόμβες, φτώχεια και απελάσεις.