Εργατικό κίνημα
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και συλλαλητήριο 10/10

Στάση εργασίας από το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι και συλλαλητήριο έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας καλεί η ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 10 Οκτώβρη. Όπως αναφέρει το κάλεσμα της Συνομοσπονδίας «εκδικάζεται στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης κατά των αποφάσεων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τις οποίες επιχειρεί να θέσει σε εφαρμογή το νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης – λαιμητόμου».
\r\n
 
\r\n
\r\n
Μέχρι στιγμής η «αξιολόγηση» και o «επανέλεγχος» μετατροπής των συμβάσεων έχουν μπλοκάρει παρά τους δικαστικούς εκβιασμούς και τις ντρίπλες-υποσχέσεις από τη μεριά της κυβέρνησης.
\r\n
 
\r\n
Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία-αποχή αγκαλιάστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων, ενώ παρά την απόφαση του Δικαστηρίου να βγάλει την κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική, δεκάδες Σωματεία και Ομοσπονδίες έσπευσαν να καλύψουν τους εργαζόμενους κηρύσσοντας από τη δική τους μεριά την αποχή. Παράλληλα, μαζική ήταν η διαδήλωση που οργανώθηκε έξω από τον Άρειο Πάγο στις 23 Σεπτέμβρη ημέρα που εκδικαζόταν και η υπόθεση των Καθαριστριών.
\r\n
 
\r\n
Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ είχε υποσχεθεί 24ωρη απεργία για τις 10 Οκτώβρη. Παρόλα αυτά, με την τακτική των καθυστερήσεων το μόνο που έβγαλε ως απόφαση ήταν η στάση εργασίας. Αυτή η επιλογή δεν βοηθάει στην κλιμάκωση του αγώνα που ζητά η βάση όλων των κλάδων για να μην περάσουν οι απολύσεις.
\r\n
 
\r\n
Τα πρωτοβάθμια σωματεία μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Έχουν τη δυνατότητα να κηρύξουν στάση εργασίας από τις 12μ και μετά, έτσι ώστε να μην δουλέψει κανείς εκείνη την ημέρα και να γίνει ένα νέο μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.
\r\n
 
\r\n
Νέο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 17/10, ενώ την Τρίτη 7/10 ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (σε ώρα που η ΕΑ είχε κλείσει την ύλη της) για να βγάλει εισήγηση και πρόγραμμα δράσης.  
\r\n
 
\r\n
H πρόταση των Παρεμβάσεων αναφέρει ανάμεσα σε άλλα τα παρακάτω:  
\r\n
«Κατεύθυνση παρατεταμένης απεργιακής σύγκρουσης με την πολιτική Κυβέρνησης - ΕΕ- ΔΝΤ - Κεφαλαίου. Καμιά αυταπάτη, οι νόμοι καταργούνται στα πεζοδρόμια. Για την ανατροπή όλων των σχεδιαζόμενων νέων μέτρων (διάλυση εργασιακών σχέσεων,  ιδιωτικοποιήσεις, χτύπημα εισοδήματος, νέο μισθολόγιο συνδεδεμένο με την αξιολόγηση, φορολογία, διάλυση συνδικαλιστικών ελευθεριών, αντιασφαλιστική επιδρομή, τσεκούρωμα των συντάξεων, διάλυση ταμείων κλπ).
\r\n
 
\r\n
Για αυτό χρειάζεται: 
\r\n
Κύκλος Γενικών Συνελεύσεων σε όλο το Δημόσιο με πρόταση από το Γενικό Συμβούλιο για επαναλαμβανόμενες (48ωρες, 3ημερες κλπ) απεργιακές κινητοποιήσεις, με έναρξη μέσα στον Οκτώβρη. Τις αποφάσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Ομοσπονδιών θα επικυρώσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ που θα συγκληθεί για να κηρύξει την έναρξη των κινητοποιήσεων. 
\r\n
 
\r\n
Καλούμε να συγκροτηθούν Συντονισμοί Πρωτοβάθμιων Σωματείων σε τοπικό επίπεδο. 
\r\n
Να συγκληθεί άμεσα η σύσκεψη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων,  Ομοσπονδιών και Επιτροπών Αγώνα».
\r\n