Εργατικό κίνημα
Απεργία στη Vodafone

Σε νέα 24ωρη απεργία, στις 25 Ιούνη, προχωρούν οι εργαζόμενοι στη Vodafone, με βασικό αίτημα το σταμάτημα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη των δύο εργαζομένων, της Βίκης Κωστοπούλου  και του Χάρη Σιδέρη.  

Πρόκειται για τη δεύτερη απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο μήνα, καθώς 24ωρη απεργία είχε πραγματοποιηθεί και στις 5 Ιούνη, η οποία, σύμφωνα με το σωματείο, “ήταν η πιο μαζική και πετυχημένη που έχει γίνει στην εταιρεία μέχρι σήμερα”, ενώ πρόγραμμα κινητοποιήσεων υπάρχει και για το επόμενο διάστημα με στάσεις εργασίας στις 2/7 και 15/7, ημέρες κατά τις οποίες θα εξεταστούν οι καταγγελίες των εργαζομένων στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Όπως καταγγέλει το σωματείο, η εταιρεία εφευρίσκει διάφορους λόγους για να κάνει απολύσεις που συνήθως είναι εκδικητικές. “Η απόλυση των συναδέλφων Βίκυς Κωστοπούλου και Χάρη Σιδέρη (μέλους της επιτροπής του Σωματείου) δεν ήταν τυχαία. Είναι επινοικιαζόμενοι συνάδελφοι οι οποίοι οργανώθηκαν στο Σωματείο απαιτώντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους. Η κίνηση της Διοίκησης να «τερματίσει τη συνεργασία» μαζί τους (να τους απολύσει δηλαδή) δείχνει πως αυτό που την ενοχλεί πραγματικά είναι η συσπείρωση, η οργάνωση και η ενδυνάμωση του Σωματείου”.

Μεγάλη είναι και η συμπαράσταση που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοι της ‎Vodafone όλο αυτό το διάστημα. “Έχουμε δεχτεί ψηφίσματα συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα μας από χώρες όπως Αγγλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Βέλγιο. Ακόμη και από το Ιράν!” λένε οι εργαζόμενοι οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους.