Εργατικό κίνημα
ΥΠΑΠΕΝ: Εκλογές για το Δ.Σ.

Εκλογές για το ΔΣ του Συλλόγου και αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία έχουν οι εργαζόμενοι στις Γενικές Γραμματείες Βιομηχανίας και Ενέργειας & Ορυκτού Πλούτου (στο υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης) τις 26 Ιούνη. 
 
Η Εργατική Αλληλεγγύη συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Συσπείρωσης Εργαζομένων, η οποία μεταξύ άλλων τονίζει στην ανακοίνωσή της:
 
“Παλεύοντας μαζί με όλους τους συναδέλφους στο δημόσιο σταματήσαμε την 'αξιολόγηση' του Μητσοτάκη... Δεν σταματήσαμε ποτέ να διεκδικούμε την επαναφορά των συναδέλφων/ισσών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Συνεχίζουμε και σήμερα να διεκδικούμε μαχητικά την επαναφορά των συναδέλφων που «εγκλωβίστηκαν» στο υπ. Οικονομίας και την αντικατάσταση των εξαμβλωματικών Μνημονιακών Οργανισμών... 
 
Οι μάχες που έχουμε να δώσουμε δεν σταματούν με την εκλογή της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ…
 
Πέντε μήνες διαπραγμάτευσης με την Τρόικα/“Θεσμούς” απέδειξε ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς ρήξεις. Κάθε υποχώρηση της κυβέρνησης ανοίγει την όρεξη για περισσότερες απαιτήσεις των δανειστών και οι “κόκκινες γραμμές” σβήνονται η μια μετά την άλλη. Ο κίνδυνος ενός νέου Μνημονίου είναι μπροστά, έχοντας ήδη μπει χέρι στα αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων και δημόσιων οργανισμών για να διοχετευθούν για μια ακόμα φορά στις τσέπες ξένων και ντόπιων τραπεζιτών και του ΔΝΤ. Γι’ αυτό σήμερα η διεκδίκηση της παύσης πληρωμών και της διαγραφής του χρέους απέναντι στους χυδαίους εκβιασμούς ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ δεν είναι ακαδημαϊκή συζήτηση, αλλά προϋπόθεση για να σταματήσει η Μνημονιακή λεηλασία…”
Κώστας Πίττας, γραμματέας Ομοσπονδίας