Νέα από τους χώρους
Συμπαράσταση στους αγωνιστές ενάντια στην αύξηση εισιτηρίων

Αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου η δίκη για την υπόθεση των αγωνιστών που έχουν μηνυθεί από την ΤΡΑΜ ΑΕ για τις κινητοποιήσεις που είχαν οργανωθεί το Γενάρη του 2011 ενάντια στις αυξήσεις εισιτηρίων. Η δίκη θα γίνει στις 4 Φλεβάρη του 2016. 
Η δίωξη των αγωνιστών γίνεται με βάση το άρθρο του Ποινικού Κώδικα περί «Διέγερσης: Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».
 
Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι διωκόμενοι αναφέρουν: «Το Γενάρη του 2011 άρχισαν οι κινητοποιήσεις από συνελεύσεις γειτονιάς και άλλες συλλογικότητες για το θέμα της αύξησης του εισιτηρίου και της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων. Στη περιοχή του Ν. Κόσμου και της Ν. Σμύρνης έγιναν συντονισμένες δράσεις της συνέλευσης του Λόφου Λαμπράκη, του Δεν Πληρώνω Ν. Σμύρνης και της Δημοτικής παράταξης Μια Πόλη Ανάποδα στις στάσεις του Τραμ κάθε περιοχής.
 
Η συνέλευση του Λόφου Λαμπράκη διακινούσε την συνημμένη ανακοίνωση όπου αναγράφεται ένα κινητό τηλέφωνο. Στις 8 Φλεβάρη του 2011 κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από την ΤΡΑΜ Α.Ε.
 
Η ελληνική αστυνομία ζήτησε από τη Cosmote το όνομα του χρήστη της τηλεφωνικής σύνδεσης, και η Cosmote το έδωσε. Ζήτησε επίσης από τις δικάστικες αρχές της Αμερικής να αποκαλύψουν τους διαχειριστές των παρακάτω blog: «Λόφος Λαμπράκη», «Δεν πληρώνω Νέας Σμύρνης», «Μια πόλη Ανάποδα» και «Δωρεάν Μετακίνηση». 
 
“Απείθεια... μεσω φυλλαδίων” 
 
Το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ απάντησε ότι το σύνταγμα της Αμερικής απαγορεύει την ποινική δίωξη της ελευθερίας του λόγου και αρνήθηκε να δώσει στοιχεία. Τελικά η μήνυση της ΤΡΑΜ Α.Ε. έγινε στο άτομο που ανήκει ο αριθμός του κινητού. Ωστόσο η συνέχεια στην υπόθεση δόθηκε όταν έγινε μήνυση και στους τρεις μάρτυρες που είχαν κληθεί από τον εισαγγελέα, με τη κατηγορία δημόσιας πρόκλησης σε απείθεια κατά των νόμων και των διαταγμάτων μέσω φυλλαδίων». 
 
Ήδη, 36 συλλογικότητες και σωματεία έχουν εκδώσει ψηφίσματα συμπαράστασης.