Εργατικό κίνημα
Εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση: Νίκησαν στα Γιάννενα, συνεχίζουν στο Ηράκλειο

Mεγάλη νίκη πέτυχαν οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση στα Γιάννενα αφού κατάφεραν να μπλοκάρουν τις απολύσεις μετά από 17 μέρες απεργίας, παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Αστυνομίας και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας. 
 
Η εταιρία αναγκάστηκε να δεσμευτεί γραπτά ότι κανένας από τους 47 εργαζόμενους δεν θα απολυθεί, καθώς κι ότι δεν θα καταργηθεί καμιά θέση εργασίας. 
 
Οι ανακοινώσεις από την πλευρά της εργοδοσίας, έγιναν την Τετάρτη 18/11 σε συνάντηση με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων. Το βράδυ της ίδιας μέρας οι εργαζόμενοι της Ανακύκλωσης προχώρησαν σε Γενική Συνέλευση όπου αποφάσισαν την ανάκληση της απεργίας τους και την επιστροφή στη δουλειά. 
 
Η νίκη του αγώνα στην Ανακύκλωση δείχνει τη σημασία των ανυποχώρητων απεργιακών αγώνων για μια ακόμα φορά, ενώ αποτελεί παράδειγμα για τους εργαζόμενους της περιοχής και όχι μόνο. 
 
Τον αγώνα τους συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο. Την Παρασκευή 20/11 πραγματοποίησαν συλλαλητήριο. Η Aγγέλα Χαραλαμπάκη μας έστειλε την παρακάτω ανταπόκριση: «Συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία για 23 μέρες η απεργία στην Ανακύκλωση στο Ηράκλειο. Την Παρασκευη 20/11 οι απεργοί έκαναν διαδήλωση στο κέντρο του Ηρακλείου όπου συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα από διάφορα σωματεία αλληλέγγυα στον αγώνα τους, καθώς και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το πανό τους είχε το ξεκάθαρο μήνυμα "χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά". Αυτό που δήλωσαν στην ΕΑ οι απεργοί είναι ότι ο αγώνας για να κερδίσει θέλει διάρκεια και συντονισμό, γι' αυτό τις επόμενες μέρες έχουν σκοπό να κάνουν περιοδεία σε χώρους που κάνουν απεργία ενάντια στις απολύσεις, όπως στο Μαρινόπουλο, να μιλήσουν για τη δική τους εμπειρία με τον αγώνα που κάνουν και να συντονιστούν».