Νέα από τους χώρους
ΑΣΚΤ: Πετυχημένη Γενική Συνέλευση

Πετυχημένη Γενική Συνέλευση οργανώθηκε στην Καλών Τεχνών την Πέμπτη 26/11 με αποφάσεις για όλα τα ανοιχτά μέτωπα. Αρχικά ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στη συνέλευση άνοιξε την κουβέντα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως φοιτητές μέσα στη σχολή. Σε σχέση με την έλλειψη υλικών, την έλλειψη καθηγητών, με τη σίτιση. 
 
Από τη δική μας μεριά συνδέσαμε αυτά τα προβλήματα με την γενικότερη κατάσταση: με τα μνημόνια, τον πόλεμο, τους πρόσφυγες.
 
Τελικά, κατέβηκε ένα κοινό πλαίσιο το οποίο υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των φοιτητών. 
 
Αποφασίσαμε ότι θα δούμε τον Πρύτανη για να του ζητήσουμε να λυθούν τα προβλήματα της σχολής, ότι θα συμμετέχουμε στην Πανεργατική Απεργία της Πέμπτης 3 Δεκέμβρη με προσυγκέντρωση στις 11πμ στο Μουσείο και ότι θα συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις για τη Frontex στον Πειραιά και τη διαδήλωση στις 6 Δεκέμβρη στα εφτά χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Επίσης, αποφασίστηκε ότι θα συμμετέχουμε ενεργά στην καμπάνια ενάντια στο φράχτη στον Έβρο, ενώ φτιάχτηκε Οργανωτική Επιτροπή που θα δει όλα τα ζητήματα σε σχέση με την καμπάνια. Ακόμα, βγήκε ψήφισμα για τους πέντε συλληφθέντες φοιτητές που απειλούνται με έκδοση στην Ιταλία μετά από τη συμμετοχή τους σε διαδήλωση της Πρωτομαγιάς στο Μιλάνο.
 
Την Παρασκευή 27/11 στη συνάντηση με τον Πρύτανη αναδείξαμε τα προβλήματα της σχολής. Σε σχέση με τους πρόσφυγες ζητήσαμε να διατεθούν χώροι της σχολής για φιλοξενία και να αυξηθούν οι μερίδες φαγητού έτσι ώστε να μπορούν να έχουν όλοι να φάνε. 
Ελίζα Κρικώνη, 
ΑΡΚΑΣ-ΕΑΑΚ, Καλών Τεχνών