Νέα από τους χώρους
ΒΙΟΜΕ: Mαταιώθηκε ο πρώτος πλειστηριασμός

Mαταιώθηκε ο πρώτος πλειστηριασμός για το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται η Βιομηχανική Μεταλλευτική (ΒΙΟΜΕ) στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 26 Νοέμβρη μετά την κινητοποίηση εργαζόμενων και συμπαραστατών. Νέο κάλεσμα στα Δικαστήρια υπάρχει για τις 3 Δεκέμβρη (εκκρεμεί τι θα γίνει λόγω της Γενικής Απεργίας). 
 
Το Σωματείο εργαζόμενων αναφέρει: «Μετά την πετυχημένη παρέμβαση του Σωματείου εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟΜΕ, με την βοήθεια και την υποστήριξη εκατοντάδων αλληλέγγυων και υποστηρικτών, ματαιώθηκε ο πρώτος πλειστηριασμός για το οικόπεδο της ΒΙΟΜΕ.
 
Από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι είχαν μαζική παρουσία έξω από το γραφείο πλειστηριασμών στον δεύτερο όροφο των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης. 
 
Όσο περνούσε η ώρα τόσο μεγάλωνε το κύμα συμπαράστασης που υπολογίζεται να ξεπέρασε τους 250 ανθρώπους, οι οποίοι με υπομονή και επιμονή παρέμειναν όσο χρειάστηκε μέσα κι έξω από τα δικαστήρια. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν όλες οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στην Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ, στο Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης, αλλά και πολλοί αλληλλέγγυοι/ες -  όπως απολυμένοι εργαζόμενοι της Coca-Cola, της ΕΡΤ3, της ΕΛΒΟ, του Αγγελιοφόρου, του Κοινωνικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης, του σωματείου Βιβλίου & Χάρτου, της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και άλλοι πολλοί. 
 
Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι με συνθήματα, πανό και παλμό, έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο προς όλες τις κατευθύνσεις πως όχι μόνο δεν θα επιτραπεί ο πλειστηριασμός του οικοπέδου της ΒΙΟΜΕ, αλλά όλοι και όλες μαζί ενωμένοι θα υπερασπίσουν το εγχείρημα που κρατάει ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας και του αγώνα».