Αριστερά
O προϋπολογισμός της Δούρου και η ΛΑΕ

Η ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό στην Περιφέρεια Αττικής έχει προκαλέσει διαφωνίες στο εσωτερικό της Λαϊκής Ενότητας. Στη σχετική συνεδρίαση τρεις σύμβουλοι από το χώρο της καταψήφισαν, ενώ αντίθετα οι αντιπεριφερειάρχες που πρόσκεινται στη ΛΑΕ υποστήριξαν την πρόταση της Ρένας Δούρου. 
 
Συγκεκριμένα οι σύμβουλοι Αννα Βασιλάκη (η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη της Ρ. Δούρου), Φλώρα Νικολιδάκη (η οποία έχει ανεξαρτητοποιηθεί εδώ και καιρό) και Μαρίνα Κούκα -όπως είχαν προαναγγείλει με ανακοίνωσή τους- καταψήφισαν τον προϋπολογισμό. Αντίθετα, θετική ψήφο έδωσαν οι αντιπεριφερειάρχες μέλη της ΛΑ.Ε. Κ. Θανοπούλου (Κοινωνικής Πολιτικής), Ε. Τασούλη (Διοικητικού), Π. Αθανασιάδης (Ψηφιακής Πολιτικής) καθώς και το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δ. Δημάκος. Θετικά τοποθετήθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Γαβρίλης (Πειραιά).
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη τρία μέλη της Γραμματείας της ΛΑΕ (Νίκος Γαλάνης, Κώστας Μαρματάκης και Παναγιώτης Σωτήρης) ανακοίνωσαν δημόσια τη διαφωνία τους με τη στήριξη που έδωσαν οι αντιπεριφερειάρχες. Τονίζουν σχετικά «πρέπει να πούμε ότι ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής είναι ένας μνημονιακός προϋπολογισμός εναρμονισμένος με τις απαιτήσεις των δανειστών» και συνεχίζουν «δεν μπορούμε να κάνουμε πολεμική απέναντι στη μνημονιακή διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και μετά να φαίνεται ότι συμπορευόμαστε μαζί της στο τοπικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο και ότι «συγκυβερνάμε» στην μεγαλύτερη περιφέρεια που συγκεντρώνει πάνω από το 40% της χώρας».
 
Γίνεται φανερό ότι ο κόσμος της ΛΑΕ θα έχει να ξεκαθαρίσει σημαντικά ζητήματα το επόμενο διάστημα.