Αντιρατσιστικό κίνημα
Αξιοπρεπή φιλοξενία - όχι στρατόπεδα

Με επιχείρηση της αστυνομίας εκκενώθηκε την Τετάρτη 17/12 το γήπεδο του Tae Kwon Do από τους μετανάστες που είχαν εγκατασταθεί εκεί, μετά την αναγκαστική μεταφορά τους από τα σύνορα της Ειδομένης, πίσω στην Αθήνα. Οι περισσότεροι από αυτούς όμως αρνήθηκαν να μεταφερθούν στο γήπεδο Χόκεϊ στο Ελληνικό με αποτέλεσμα από τους 1000 περίπου, πάνω από 700 να εξαφανιστούν προς άγνωστη κατεύθυνση.
 
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής (18/12) για το γήπεδο Χόκεϊ “ο χώρος θα λειτουργήσει έως και τον Μάρτιο, σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με τους δημάρχους της περιοχής και την Ελληνικό Α.Ε., στην αρχή της εβδομάδας. Όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, έχει εξασφαλιστεί η διαρκής παρουσία αστυνομικών στον χώρο, που θα ελέγχουν την είσοδο και την έξοδο των φιλοξενουμένων, οι οποίοι ωστόσο θα έχουν ελευθερία κινήσεων ώστε να αποφευχθούν επεισόδια όπως αυτά που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Συνολικά 178 άτομα έχουν μέχρι στιγμής μεταφερθεί σε κέντρο κράτησης στην Κόρινθο, μετανάστες κυρίως από το Μαρόκο”.
 
Ο κίνδυνος εγκλεισμού και η προοπτική της απέλασης, αναγκάζει τους μετανάστες να μείνουν ακόμα και χωρίς στέγη, από το να μεταφερθούν σε ένα χώρο που φρουρείται από την αστυνομία ή να μεταφερθούν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. 
 
Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες εθελοντών που βρέθηκαν στο γήπεδο του Tae Kwon Do, η αστυνομία έδιωξε τον κόσμο που βρίσκονταν εκεί λέγοντάς τους να πάνε στο Ελληνικό, χωρίς κανείς να γνωρίζει το πώς θα μεταφερθεί εκεί. Όλες αυτές τις μέρες οι μετανάστες σιτίζονταν από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που έφερνε ο κόσμος. Ακόμα και κοινότητες μεταναστών από το εξωτερικό κινητοποιήθηκαν για να προσφέρουν τα απαραίτητα για την επιβίωση των μεταναστών, ενώ όλοι σχεδόν και ιδιαίτερα τα παιδιά χρειάζονταν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μετά την παραμονή τους για μέρες στην ύπαιθρο στα σύνορα Ελλάδας-Μακεδονίας.
 
Εντολές
Αντί για περίθαλψη και φιλοξενία όμως, η αστυνομία με εντολές Μουζάλα τους πρόσφερε μία θέση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου ενώ ετοιμάζεται να ξανανοίξει και την Αμυγδαλέζα. 
 
Και όλα αυτά ενώ οι πνιγμοί στο Αιγαίο συνεχίζονται. Την ίδια νύχτα μετά την εκκένωση του Tae Kwon Do, τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δεκαοκτώ πρόσφυγες πνίγηκαν στη διάρκεια της νύχτας ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας όταν βυθίστηκε το σκάφος που τους μετέφερε με προορισμό την Κάλυμνο. Οι πρόσφυγες είχαν αναχωρήσει από την Αλικαρνασσό με ένα παλιό σκάφος που ανατράπηκε και βυθίστηκε δύο ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές. 
 
Είναι πρόκληση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αντί να ρίξει το φράχτη να ανοίγει ξανά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Κόρινθο και την Αμυγδαλέζα. Το αντιρατσιστικό κίνημα, οι κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι δεν μπορούν να αφήσουν αυτή τη ρατσιστική κατρακύλα να συνεχίζεται. Όλοι μαζί χρειάζεται να κλιμακώσουμε τη δράση μας με την πανελλαδική διαδήλωση στις 23-24 Γενάρη για να ανοίξουν τα σύνορα, να πέσουν οι φράχτες και να διεκδικήσουμε νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες και όχι στρατόπεδα συγκέντρωση και απελάσεις.