Εργατικό κίνημα
Μαρινόπουλος - Σκλαβενίτης: "να προχωρήσουμε άμεσα σε γενική συνέλευση"

Σε συμφωνία για κοινή διαχείριση των μεγάλων σουπερμάρκετ ήρθαν οι εταιρίες Μαρινόπουλος και Σκλαβενίτης. Η Εργατική Αλληλεγγύη μίλησε με τον Μιχάλη Βερβέρη, εργαζόμενο στα Καρφούρ και μέλος του σχήματος Αντικαπιταλιστική Ανατροπή σε Καρφούρ – Ντια – Μαρινόπουλο.
 
“Στην πραγματικότητα πρόκειται για ίδρυση μιας καινούργιας εταιρίας όπου τη μισή θα έχει ο Μαρινόπουλος και την άλλη μισή ο Σκλαβενίτης. Δύο μεγαθήρια στο χώρο του εμπορίου που ο ένας χρωστάει στις τράπεζες κι ο άλλος στους προμηθευτές προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να συνεχίσουν να παίρνουν δάνεια, επιδοτήσεις κλπ. Αυτό αφορά τα hypermarket, 33 καταστήματα πανελλαδικά που σύμφωνα με την ίδια εταιρία απασχολούν 3.000 εργαζόμενους. 
 
Είναι προφανές ότι ανοίγει το ζήτημα του τί θα γίνει με εμάς τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά μας. Εάν δηλαδή θα περάσουμε στη νέα εταιρία με όλα τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα ή η εργοδοσία θα φέρει ατομικές συμβάσεις με μειώσεις αποδοχών κλπ. Το αίτημα του σωματείου πρέπει να είναι καμία απώλεια θέσης εργασίας, μεταφορά όλων των εργαζομένων, με όλα τα εργασιακά δικαιώματα μας. Χρειάζεται να προχωρήσουμε άμεσα σε μια μαζική γενική συνέλευση των εργαζομένων για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αγωνιστικά την οποιαδήποτε επίθεση φέρει αυτή η συμφωνία”.