Εργατικό κίνημα
ΕΝΙΘ: Στην πρώτη θέση

Την πρώτη θέση στις εκλογές των νοσοκομειακών γιατρών στη Θεσσαλονίκη πήρε η εκλογική συνεργασία της Κίνησης για την Ανατροπή, του Νυστεριού και της παράταξης ΚΑΡΦΙ. Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (ΔΗΠΑΚ). Με αυτό τον τρόπο το 96,3% των ψήφων κερδήθηκε από την αριστερά.
 
Τα αποτελέσματα συγκεκριμένα έχουν ως εξής: η Εκλογική Συνεργασία Κίνηση για την Ανατροπή-Νυστέρι-ΚΑΡΦΙ πήρε 246 ψήφους και 7 έδρες στο νέο ΔΣ, η ΔΗΠΑΚ (ΠΑΜΕ) πήρε 156 ψήφους και 4 έδρες, ενώ το Κίνημα Ελευθερία πήρε 15 ψήφους.
 
Από το Νυστέρι στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΙΘ εκλέγεται ο Γιάννης Κούτρας. Mας δήλωσε μετά το αποτέλεσμα των εκλογών: «Η ΕΝΙΘ δεν είχε κινηθεί, δεν είχε οργανώσει τις κινητοποιήσεις των γιατρών το προηγούμενο διάστημα. Υπήρξε μια περίοδος αδράνειας. Η συμμετοχή στις εκλογές είχε οριακή αύξηση. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν συμμετείχαν ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Ο κόσμος παρόλη την απογοήτευση από το ΣΥΡΙΖΑ κοιτάει προς το σωματείο, θέλει να βγει μπροστά. Έχουμε να κάνουμε πολλή δουλειά από τα κάτω μετά την επιτυχία των εκλογών. Να φτιαχτούν Επιτροπές στα νοσοκομεία, να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις, να ενεργοποιηθεί η βάση. Πάνω από όλα να υπάρχει κοινή δράση με όλο το εργατικό κίνημα. Από τη μεριά του Νυστεριού, θα δώσουμε αυτές τις μάχες και θα δώσουμε και τη μάχη να υπάρξει σαφής τοποθέτηση της ΕΝΙΘ και πάνω στο ζήτημα των προσφύγων. Με συγκεκριμένα αιτήματα και δράσεις. Η αριστερά δεν πρέπει να απογοητεύσει τον κόσμο μέσα στα συνδικάτα».  
 
ΟΕΝΓΕ
Στην ΟΕΝΓΕ πρόεδρος εκλέχτηκε η Αφροδίτη Ρέτζιου από τη ΔΗΠΑΚ (ΠΑΜΕ) και Γενικός Γραμματέας ο Πάνος Παπανικολάου από το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή. 
 
Οι παρατάξεις ΔΗΚΝΙ (ΝΔ), Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ) και Μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ) έχουν αφηνιάσει, κυκλοφορώντας απέραντες ανακοινώσεις και καταγγελίες επειδή το Ενωτικό Κίνημα ψήφισε για τη θέση του προέδρου, αλλά αρνήθηκε να δώσει την ψήφο του στις τρεις μνημονιακές δυνάμεις. Για να μπλοκάρουν τη συγκρότηση προεδρείου, οι τρεις παρατάξεις δεν κατέβασαν υποψήφιους. Τελικά, δεν τα κατάφεραν. Η συγκρότηση του προεδρείου από ΔΗΠΑΚ και Ενωτικό Κίνημα μπορεί να οδηγήσει την Ομοσπονδία σε αγωνιστική κατεύθυνση ανατροπής των μνημονιακών επιθέσεων στην Υγεία.