Εργατικό κίνημα
Απεργία στα ΑΕΙ

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) την Τετάρτη 15 Ιούνη. Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει παράσταση στο κτίριο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Πανεπιστημίου 37) για τις περικοπές στις συντάξεις και στα ειδικά μισθολόγια. Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στη 1μμ, στο Κτίριο «Κωστής Παλαμάς» του ΕΚΠΑ (Ακαδημίας 48 και Σίνα).  
 
Σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Πανεπιστημιακών επισημαίνει την ανεπάρκεια και τις καθυστερήσεις της ηγεσίας της Ομοσπονδίας να καλέσει σε κινητοποιήσεις για τα δύο «καυτά» ζητήματα, αλλά καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν έτσι ώστε «η απεργία στις 15 Ιουνίου να γίνει αφετηρία για δυναμικούς αγώνες!». 
 
Στην ίδια ανακοίνωση καταγγέλλει την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και τονίζει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διατηρεί τα Συμβούλια Ιδρύματος, δεν καταργεί τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, εμπεδώνει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τύπου μαθητείας στο Πανεπιστήμιο – σε συνθήκες διαρκούς συρρίκνωσης της μόνιμης απασχόλησης – και δεν καταργεί τους νόμους Διαμαντοπούλου – Αρβανιτόπουλου».